Ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.Live καιρική ενημέρωση.

07-16-2017 22:30 / 8803 προβολές
Ακραία καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο.Live καιρική ενημέρωση.

ΕΥΤΕΡΑ 17/07:

Θράκη: Η Δευτέρα θα ξημερώσει με κακοκαιρία στην Θράκη καθώς μπόρες και καταιγίδες που τοπικά θα είναι αρκετά ισχυρές, θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές.
Ωστόσο από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μια σχετική μείωση και θα γίνουν ελαφρώς πιο τοπικά, όμως και πάλι δεν αποκλείονται δυνατές μπόρες.
Μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι δεν μπορούν να είναι και ισχυρά πρόσκαιρα.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΑκοι στα 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Μακεδονία: Η μέρα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία σε όλη την Μακεδονία. Στην δυτική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται ασθενούς έως μέτριας τοπικά έντασης βροχές που πιθανόν να συνοδεύονται και από διάσπαρτα ηλεκτρικά.
Ο κύριος όγκος των φαινομένων το πρωί θα βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως σε κοντινές περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής (ειδικά στο 1ο δείξτε τεράστια προσοχή). 
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι ασθενή κατά βάση στην δυτική και ανατολική Μακεδονία αλλά και πάλι η κεντρική Μακεδονία θα έχει τα περισσότερα φαινόμενα και ειδικά γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής όπου θα πέσουν τεράστιες ποσότητες βροχής.
Το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας εκτός από περιοχές της Πιερίας και της νότιας Χαλκιδικής όπου εδώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και θα είναι κατά περιόδους πολύ ισχυρά.
Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι στα 2-4 μποφόρ, εκτός από τα πόδια της Χαλκιδικής που θα πνέουν ΒΑκοι άνεμοι στα 6-7 και τοπικά έως και 8 μποφόρ.
Θεσσαλία: Η ημέρα θα ξεκινήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή σε τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και ριπιαιους ανέμους.
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν οι περιοχές της Θεσσαλίας όπου βλέπουν Αιγαίο όπως και οι Σποράδες.
Στα δυτικά ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος και δεν θα λείπουν και τα πρόσκαιρα ανοίγματα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-21 βαθμούς κελσίου στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ . 
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο και τις Σποράδες εκεί τα φαινόμενα θα έχουν αξιόλογη ένταση και εμμονή.
Ήπειρος: Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα μεταφέρονται σταδιακά σε νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και μέχρι το πρωί θα έχουν εξασθενήσει. 
Την υπόλοιπη μέρα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους διάσπαρτες καταιγίδες και βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα. 
Άστατος καιρός με ανοίγματα από το απόγευμα στα υπόλοιπα αλλά και τοπικές ασθενείς μπόρες. 
Άνεμοι κυρίως Βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ορεινά:7-21 °C ,  Υπόλοιπα:14-28 °C
Ιόνια νησιά: Μέσα στην νύχτα καταιγίδες, πιθανώς έντονες κατά τόπους, θα εκδηλώνονται στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ στο βόρειο τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και ασθενή. Από τις προμεσηβρινές ώρες οι οργανωμένες καταιγίδες θα έχουν εξασθενήσει και ήδη ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα.
Το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέχρι το βράδυ.
Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στα ανοικτά του Ιονίου ακόμη και 6-7. 
Θερμοκρασία: 18-29 °C (στα ορεινά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).
Στερεά: Τα έντονα φαινόμενα μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί φαίνεται πως θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τοπικά. Δεν αποκλείονται μάλιστα και χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα.
Ωστόσο γρήγορα θα εξασθενήσουν, αλλά από το μεσημέρι δεν αποκλείονται νέες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα που όμως δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί σημαντικά και θα απασχολούν κυρίως ορεινές περιοχές. 
Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Πεδινά: 17-27 °C, Ορεινά: 10-22 °C.
Άττικη: Δευτέρα: Το ξημέρωμα θα σημειώνονται τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού.Από το πρωί και μετά οι βροχές θα σημειώνονται στα βόρεια και δυτικά αλλά υπάρχει και πιθανότητα κύματα μπορών να σαρώνουν κατά διαστήματα όλο τον νομό.Ουσιαστική βελτίωση από το βράδυ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 τοπικά και 27 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 Μποφόρ
Εύβοια: Απο τις πρωτες ωρες της ημερας θα σημειώνονται βροχές μαι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλυτερο μέρος του νησιου. 
Συγκεκριμενα σε ολη την Βόρεια Εύβοια στην κεντρικη και στην νότια κυριως στα ανατολικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολυ ισχυρά.
Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή καθως δεν αποκλείεται στην βόρεια Εύβοια να έχουμε και χαλαζοπτωσεις. 
Τα φαινομενα σταδιακά θα εντοπίζονται ολοένα και βορειότερα και μεχρι αργα το απόγευμα θα σταματήσουν καθώς το σύστημα θα έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα. 
Μεγάλα ύψη βροχής θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Εύβοια αλλα και στην Σκύρο όπου θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή . 
Οι ανεμοι ΒΒΔ 4-5bf και από το βραδυ της Δευτέρας ΒΒΑ 3-4bf. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. 
Τις πρωινές ωρες στους 17°C, το μεσημερι στους 21°C και το βράδυ στους 20°C.
Πελοπόννησος: Δευτέρα:Παροδικά περάσματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων με πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι.Αργά το μεσημέρι έως το βράδυ θα έχουμε περάσματα βροχών και καταιγίδων.Βελτίωση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 24 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ.
Αντολική Πελοπόννησο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές με μικρά διαστήματα βελτίωσης. Πιο ισχυρά τα φαινόμενα σε περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους.Βελτίωση απο το βράδυ όπου θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26.Στα παραθαλάσσια 1-2 βαθμούς χαμηλότερη Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 τοπικά στα ανατολικά και 6 Μποφόρ

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου:  Η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις εκτός από την περιοχή της Σάμου-Ικαρίας όπου το πρωί θα έχουμε μόνο λίγες αραιές νεφώσεις. 

Αυτά τα σύννεφα θα καταφέρουν το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσουν αρκετές μπόρες και καταιγίδες στην Λήμνο και την Λέσβο, που δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές τοπικά. 
Πιο μεμονωμένες μπόρες αναμένονται για την περιοχή της Χίου, ενώ η Σάμος και η Ικαρία θα συνεχίσουν να έχουν αραιές νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ και τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην περιοχή της Λήμνου που θα είναι ισχυρά και λιγότερο στην Λέσβο. 
Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα κλείσει με πολύ καλό καιρό και ελάχιστες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι σε Λέσβο και Λήμνο θα είναι ΒΑκοι στα 6-7 και τοπικά στα 8 μποφόρ, ενώ στην Χίο, Σάμο και Ικαρία θα πνέουν ΒΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ.
Κυκλάδες: Η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.Στα νησιά των βορείων Κυκλάδων θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ασθενούς κατά βάση έντασης και μικρής διάρκειας.Στα υπόλοιπα νησιά θα διατηρηθεί ο σχεδόν αίθριος ουρανός με διαλείμματα από τοπικές νεφώσεις. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 τοπικά και 28 βαθμούς Κελσίου 
Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 3-5 Μποφόρ.
Κρήτη: Δευτέρα: Βροχες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στους νόμους Χανίων και Ρεθύμνου και τοπικά και Ηρακλείου.Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 29 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Δωδεκάνησα: Δευτέρα 17 Ιουλίου

Το γεγονός της ημέρας θα είναι τα απόμακρα νέφη που θα κάνουν την εμφάνιση τους μετά απο σχεδόν 2 μήνες κατά της πρωινές και απογευματινές ώρες σε Κάσο , Κάρπαθο , Αστυπάλαια , Πάτμο , Λέρο Κώ και Ρόδο.
Δεν έχουν ωστόσο την παραμικρή ελπίδα να πυκνώσουν ώστε να δώσουν κάποιο φαινόμενο.

Άνεμοι εξασθενημένοι σε όλα τα τμήματα 2-3 BF απο Βόρειες - ΒΔ συνιστώσες.

Θερμοκρασίες σε νέα πτώση :
Βόρεια : 21.. - 27°C
Νότια : 22.. - 29°C
Λίνδος : 24.. - 32°C

Υγρασία : 65% - 90%

Γιάνης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017

                                                                ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΈΡΑΣ

                                                                   ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                                   ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                              ΧΑΡΤΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

                                                                                      ΧΑΡΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

                                                                 ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Live καιρική ενημέρωση από τον Ερασιτέχνη Μετεωρολόγο Ιωάννη Σταματάκη στο κανάλι του youtube.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook για να μαθαίνεται πρώτοι όλα τα καιρικά νέα της χώρας. 

Σελίδα

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/?fref=ts

Ομάδα

https://www.facebook.com/groups/forecastweather/?fref=ts

Live καιρική ενημέρωση εδώ: http://forecastweather.gr/index.php/site/article/live-ektakth-enhmerwsh-gia-thn-sobarh-epideinwsh-toy-kairoy-sthn-xwra

Επιμέλεια χαρτών: Γιάννης Σταματάκης
Εκτιμήσεις:
- Μακεδονία-Θράκη-Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου: Τάσος Κουρτζιάκης
- Θεσσαλία-Κεντρική και Ανατολική Στερεά: Νίκος Κουλάκης
- Ιόνια νησιά-Ήπειρος-Δυτική Στερεά: Θοδωρής Κοντός
- Αττική-Κυκλάδες: Τάσος Μαριόλας
- Πελοπόννησος: Τάσος Μαριόλας
- Εύβοια: Μάνος Λεγάκης
Kρήτη: Tάσος Μαριόλας
- Δωδεκάνησα: Γιάννης Μανωλάς