Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ηπειρωτικής χώρας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 29/08/2017.

08-28-2017 23:17 / 2509 προβολές
Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της Ηπειρωτικής χώρας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Τρίτη 29/08/2017.
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από αύριο Τρίτη 29/08, κυρίως σε τμήματα της Ηπειρωτικής χώρας, με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνεχιστούν και την Τετάρτη.

Πιο αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα:

Θράκη: Η Τρίτη στην Θράκη θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, ωστόσο προς τις προμεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και θα δώσουν αρχικά μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά της Ροδόπης και στον βόρειο Έβρο.
Από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα κινηθούν νοτιότερα και θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές.
Το ίδιο σκηνικό με βροχές και μπόρες θα διατηρηθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.
Οι άνεμοι βορειοανατολικοί στα 3-5 και στην περιοχή της Σαμοθράκης οι ριπές ίσως φτάσουν μέχρι και τα 6 μποφόρ.

Μακεδονία: Η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που σχετικά γρήγορα θα πυκνώσουν προοδευτικά στις περιοχές κοντά στα βόρεια σύνορα και στην συνέχεια και νοτιότερα. 
Έτσι τις προμεσημβρινές ώρες μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα περάσουν τα σύνορα και θα αναπτυχθούν πάνω από την Μακεδονία.
Μέχρι και το βράδυ ο καιρός θα είναι άστατος παντού με παροδικές βροχές και μπόρες αλλά και διάσπαρτες καταιγίδες, με τα πιο συμπαγή φαινόμενα όμως να εντοπίζονται από το ύψος του νομού Σερρών και στην ανατολική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς. 
Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Ήπειρος: Αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες όμως βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ για το νομό Θεσπρωτίας-Πρεβέζης-Άρτας. Για την περιοχή Ιωαννίνων οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: Αρχικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες όμως σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα από τις βραδινές ώρες έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στο νομό Λαρίσης και Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Ιόνια νησιά: Αρχικά αίθριος. Από τις προμεσημβρινές ώρες πυκνές νεφώσεις θα κινηθούν από τον βορρά προς τον νότο, διασχίζοντας το Ιόνιο πέλαγος. Δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποιες τοπικές μπόρες ασθενούς έντασης ή και καταιγίδες μεμονωμένου χαρακτήρα στα ορεινότερα τμήματα. Μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα ξεκινήσει να καθαρίζει. 
Άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς κυρίως βορειοανατολικοί και από το μεσημέρι σταδιακά βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στην Κέρκυρα τοπικά και 6 με εξασθένιση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 τοπικά και 34 βαθμούς(στα ορεινά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Δυτική Στερεά: Αρχικά καθαρός καιρός. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα και σταδιακά θα εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες μέτριας έντασης. Πιθανότητα επέκτασης των φαινομένων και σε πιο πεδινά τμήματα. Παύση των φαινομένων μετά την δύση του ηλίου. 
Οι άνεμοι μεταβλητοί και ασθενείς, ενώ από το μεσημέρι θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί στα 2-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Πεδινά-Ημιορεινά: 21-36°C, Ορεινά: 16-28°C 

Δυτική Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις στα ορεινά, οι οποίες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν μπόρες και πιθανές καταιγίδες στην ορεινή Αχαϊα το απόγευμα. 
Τα φαινόμενα ενδεχομένως να μεταφερθούν και σε πεδινές περιοχές. 
Προς το βράδυ αναμένεται να συννεφιάσει στους νομούς Ηλείας και Αχαϊας, από τα βορειοδυτικά, ωστόσο δεν φαίνεται να σημειώνονται αξιόλογα φαινόμενα, πέρα από κάποια πιθανή τοπική μπόρα.
Άνεμοι: Τις πρωινές και βραδινές ώρες, μεταβλητοί ασθενείς κυρίως βορειοανατολικοί κατά τόπους. Το μεσημέρι, δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 2-4 και τοπικά και 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: 
Πεδινά-ημιορεινά: 22-36°C τοπικά και 37°C στην Μεσσηνία
Ορεινά: 19-30°C

Ανατολικό Αιγαίο: Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλίσει στο ανατολικό Αιγαίο με πολύ καλές συνθήκες και ηλιοφάνεια.
Ωστόσο προς το βράδυ και κυρίως τα μεσάνυχτα αρκετές νεφώσεις θα καλύψουν τον ουρανό της Λήμνου, όπου και δεν αποκλείεται να αφήσουν κάποια τοπική μπόρα. 
Ξαστεριά θα επικρατεί μέχρι και τα μεσάνυχτα στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 
Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.
Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 4-5 και οι ριπές στα ανοιχτά του πελάγους έως 6 μποφόρ.

Κυκλάδες: Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις προς το βράδυ.
Άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς.

Κρήτη: Ηλιοφάνεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας, με λίγα διάσπαρτα σύννεφα στα ορεινά. 
Οι άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί στα δυτικά στα 3-5 μποφόρ και βορειοδυτικοί με παρόμοιες εντάσεις στα κεντρικά και ανατολικά.
Θερμοκρασία: Πεδινά: 19-33 τοπικά και 34 βαθμούς
Ορεινά: 13-27 °C

Δωδεκάνησα: Ηλιοφάνεια καθ" όλη την διάρκεια της ημέρας στα Δωδεκάνησα με ανέμους που θα πνέουν από Β. διευθύνσεις εντάσεως 6-7 και τοπικά 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24....30 βαθμούς.

Ανατολική Πελοπόννησος: Με ηλιοφάνεια θα κυλίσει ο καιρός αύριο Τρίτη στην ανατολική Πελοπόννησο. Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινκες ώρες. Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το μεσημέρι κυριώς στο ορεινό Β. Ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί 26......33 βαθμούς.

Aττική: Με Kαλές καιρικές συνθήκες θα κυλίσει ο καιρός στην Αττική και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας από τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24......31 βαθμούς.

Εκτιμήσεις: Τάσος Κουρτζιάκης, Θοδωρής Κοντός, Έμη Ντινοπούλου, Γιάννης Σταματάκης