Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην Δυτική και Βόρεια χώρα αύριο. Αναλυτική πρόγνωση(+Χάρτες).

08-07-2016 00:24 / 3647 προβολές
Αλλαγή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στην Δυτική και Βόρεια χώρα αύριο. Αναλυτική πρόγνωση(+Χάρτες).

Καλησπέρα σας.

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στην Δυτική και Βόρεια χώρα με βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Κυριακή 07/08.

Πιο αναλυτικά:

Πρωινές ώρες: Ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος σε μεγάλο μέρος της χώρας και μόνο στην Δυτική Μακεδονία, στα σύνορα Ελλάδος-Σκοπίων(τοπικά) και στην Ήπειρο(τοπικά) θα σημειώνονται κάποιες βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης. Υπαρκτή η πιθανότητα για κάποια βροχόπτωση και στην Βόρεια Εύβοια. Στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας θα εμφανίζονται κάποια σύννεφα, τα οποία κατά τόπους θα είναι πιο πυκνά.

Χάρτης καιρικών συνθήκων(Κυριακή πρωί):

Μεσημεριανές ώρες: Η ηλιοφάνεια θα διατηρηθεί σε όλη την ανατολική χώρα. Στα δυτικά τώρα, καταιγίδες θα σημειωθούν στην Δυτική Μακεδονία, στα βόρεια τμήματα της Ηπείρου και πιθανόν και στην Δυτική Πελοπόννησο. Οι βροχές θα ακολουθήσουν σταδιακή ανατολική πορεία.

Περιοχές όπως τα Επτάνησα(πιθανότητα 60%), η Κεντρική Πελοπόννησος, η Δυτική Στερεά, ο νομός Κοζάνης, η Νότια Πίνδος και η Βόρεια Θεσσαλία(μικρή πιθανότητα).

Χάρτης καιρικών συνθηκών(Κυριακή μεσημέρι-απόγευμα):


Βραδινές ώρες: Οι βροχές που θα σημειωθούν το απόγευμα σε Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, το βράδυ θα μεταφερθούν στην Κεντρική Μακεδονία και στην Βόρεια Θεσσαλία. Τοπικά οι βροχές θα είναι έντονες. Στα υπόλοιπα τμήματα της Βορειοδυτικής χώρας και στην Νότια Θεσσαλία, είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο για κάποιες τοπικές μπόρες. Την νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, ειναι πιθανές κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες, στα ανοικτά του νομού Κέρκυρας. Μικρότερη πιθανότητα να επιμείνουν οι καταιγίδες στην Δυτική Μακεδονία.

Χάρτης καιρικών συνθηκών(Κυριακή βράδυ-Δευτέρα ξημέρωμα):

Πολύ γενικευμένες αστάθειες θα σημειωθούν στην Δυτική, Κεντρική και Βόρεια χώρα την Δευτέρα 08/08. Θα ενηνερωθείτε περαιτέρω. 

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)