Αλλαγή του καιρού στα Δυτικά τις επόμενες ημέρες. Πρόγνωση καιρού μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

10-01-2016 18:40 / 2479 προβολές
Αλλαγή του καιρού στα Δυτικά τις επόμενες ημέρες. Πρόγνωση καιρού μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.
Μετά από αρκετές μέρες, έστω και πρόσκαιρα, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή στην Δυτική χώρα.

 

Πιο αναλυτικά:


Αύριο Κυριακή 2 Οκτωβρίου: Η μέρα θα ξεκινήσει με σχετικά καλό καιρό, ωστόσο τοπικά θα υπάρχουν νέφη τα οποία μάλιστα θα είναι πυκνά και υπάρχει περίπτωση να αφήσουν κάποια πρόσκαιρη μπόρα.
Το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει και θα επικρατεί σχεδόν παντού ηλιοφάνεια.
Όμως από αργά το απόγευμα θα καταφθάσουν πυκνά σύννεφα στο Βόρειο Ιόνιο και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες τοπικές μπόρες στην Κέρκυρα.

 

Άνεμοι: Νότιοι-Νοτιοδυτικοί στο Βόρειο Ιόνιο στα 2-4 μποφόρ, Δυτικοί 2-4 μποφόρ σε Κεφαλλονιά, Λευκάδα, Βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ στα Νότια.

 

Θερμοκρασία: 
Ν.Ιονίου: 14-26 βαθμοί
Ήπειρος: 11-26 τοπικά και 27 (Ορεινά 8-23)
Δυτική Στερεά: 13-28 πρόσκαιρα και 29 (Ορεινά 9-25)
Δυτική Πελοπόννησος: 14-29 (Ορεινά 10-25)

Τι αναμένεται ανά περιοχή το βράδυ της Κυριακής προς την Δευτέρα:
-Ν.Κέρκυρας:Οι τοπικές μπόρες μετά τα μεσάνυχτα θα γενικευτούν στο νησί και δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν έντονη ραγδαιότητα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ανοικτά του νησιού και πιθανώς θα το χτυπήσουν το ξημέρωμα.
Σταδιακή βελτίωση στην συνέχεια.
-Ήπειρος: Όσο πιο δυτικά τόσο περισσότερες βροχές. Λόγω του βορειοδυτικού stream δύσκολα θα δουν αξιόλογα φαινόμενα περιοχές στα ενδονότερα της Ηπείρου. Πιθανές καταιγίδες στην Δυτική ακτογραμμή της Ηπείρου.
-Δυτική Στερεά: Πιθανώς να επηρεαστεί οριακά από τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα της. 
-Υπόλοιπα Επτάνησα: Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η Λευκάδα και λίγες η Κεφαλλονιά. Μη αξιόλογα τα φαινόμενα. Ανεπηρέαστη η Ζάκυνθος.
-Πελοπόννησος: Πέρα κάποιας τοπικής συννεφιάς δεν φαίνεται τίποτα παραπάνω.

Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα είναι αίθριος στην Πελοπόννησο, ενώ βορειότερα της Λευκάδας-Κεφαλλονιάς θα υπάρχουν κατά κύριο λόγο σύννεφα στον ουρανό τα οποία θα δίνουν τοπικές μπόρες. 

 

Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει τοπικά στην Ηπειρωτική χώρα, όπου πιθανώς να σημειωθεί κάποια ασθενή μπόρα κυρίως στα ορεινά. Δεν υπάρχουν πιθανότητες για καταιγίδα. Επίσης, υπάρχει μία πολύ μικρή πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα και στα ορεινά των Επτανήσων.
Δεν θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού το βράδυ. Ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές, ενώ στα Ηπειρωτικά τοπικά θα επιμείνουν κάποιες νεφώσεις.

Άνεμοι: Αρχικά θα έχουν ίδια διεύθυνση και ένταση με την Κυριακή, αλλά σταδιακά θα γίνουν βορειοδυτικοί παντού στα 2-4 μποφόρ και τοπικά στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο έως 5.

 

Θερμοκρασία:
Ν.Ιονίου: 17-27 τοπικά πιθανώς και 28   
Ήπειρος: 14-26 (Ορεινά 9-22)
Δυτική Στερεά: 16-28 (Ορεινά 11-25)
Δυτική Πελοπόννησος: 17-28 τοπικά και 29 (Ορεινά 11-25).

 

Οι επόμενες ημέρες: Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και μόνο το μεσημέρι, θα συννεφιάσει στην Πίνδο, όπου υπάρχει πιθανότητα για κάποια βροχόπτωση στα βόρεια τμήματά της.
Δεν φαίνεται κάτι αξιοσημειώτο για την Τετάρτη και την Πέμπτη από πλευράς φαινομένων, ενώ με την τωρινή τάση φαίνεται πως θα χαλάσει ο καιρός στην Δυτική χώρα το άλλο Σάββατο(δείτε περισσότερα και στην μακροπρόθεσμη πρόγνωση που έχει αναρτηθεί στην σελίδα μας).
Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση από το μεσημέρι της Τρίτης και την Τετάρτη δεν αποκλείεται οι ριπές τους να ξεπεράσουν τα 6-7 μποφόρ. 


ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΚΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ:
Ενώ ο υδράργυρος την Τρίτη δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, την Τετάρτη φαίνεται σημαντική πτώση της τάξεως των 5-6 βαθμών σε όλα τα Δυτικά! Τα ορεινά της Πίνδου το πρωί θα φλερτάρουν με τους 0 βαθμούς. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ορεινές περιοχές θα έχουν ελάχιστες θερμοκρασίες υπό του μηδενός, ενώ σχεδόν παντού θα είναι μονοψήφιες οι τιμές τις πρωινές ώρες!! Πιο ήπια η κατάσταση στα Επτάνησα...
Δεν αποκλείονται και ασθενείς χιονοπτώσεις την Τετάρτη το πρωί στα ορεινά της Βόρεια Πίνδου πάνω από τα 1900-2000 μέτρα.
Θα σας ενημερώσουμε περαιτέρω για αυτήν την εξέλιξη.

Ελάχιστες θερμοκρασίες από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή στην Ελλάδα σύμφωνα με το τελευταίο τρέξιμο του Παγκόσμιου προγνωστικου μοντέλου(GFS):

Μέγιστες θερμοκρασίες από την Τρίτη έως την Παρασκευή στην Ελλάδα, σύμφωνα με το τελευταίο τρέξιμο του Παγκόσμιου προγνωστικού μοντέλου(GFS):

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός