Αλλαγή του καιρού στα Δυτικά τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση επόμενων ημερών.

07-15-2016 20:24 / 1783 προβολές
Αλλαγή του καιρού στα Δυτικά τις επόμενες ώρες. Αναλυτική πρόγνωση επόμενων ημερών.

Καλησπέρα σας.

Αλλάζει πρόσωπο ο καιρός σε μεγάλο μέρος της Δυτικής χώρας κυρίως το επόμενο διήμερο.

Πιο αναλυτικά:

Μέχρι το μεσημέρι-απόγευμα ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος και ζεστός στα δυτικά. Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά, σε τμήματα της Ηπείρου(κυρίως βόρεια) και στην Κέρκυρα.

Βροχές και πιθανές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Νότια Αλβανία και θα μεταφερθούν σε τμήματα της Ηπείρου και ίσως και στην Κέρκυρα. Τίποτα το αξιόλογο όμως με εξαίρεση τα βορειοανατολικά που έχουν κάποιες καλύτερες πιθανότητες για καταιγίδα.
Ώρα έναρξης φαινομένων: Μετά τις 8 το βράδυ, ενώ δεν θα έχουν ιδαίτερη διάρκεια.

Την νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο οι καταιγίδες σταδιακά θα περιοριστούν, αλλά το βόρειο Ιόνιο και τμήματα της Ηπείρου θέτουν υποψηφιότητα για κάποιες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Στα υπόλοιπα ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με πιθανότητα για κάποια ασθενή μπόρα μικρής διάρκειας. Τοπικά θα παρουσιάζονται και ανοίγματα του καιρού.


Το πρωινό του Σαββάτου ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος στα Ηπειρωτικά και στο βόρειο Ιόνιο. Πολύ τοπικά θα σημειωθούν ασθενή φαινόμενα.

Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην Ήπειρο και πιθανές καταιγίδες στα βορειοανατολικά τμηματα της. Στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι καθαρός με κάποιες συννεφιές κατά τόπους.

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το βράδυ και μόνο βόρεια της Κέρκυρας υπάρχει πιθανότητα για κάποια ασθενή μπόρα ή καταιγίδα(στην θάλασσα).

Γενικά αύριο ο καιρός θα είναι άστατος στα βόρεια τμήματα της Δυτικής χώρας χωρίς αξιόλογα φαινόμενα.

Την Κυριακή το πρωί υπάρχει και πάλι κάποια πιθανότητα για ασθενείς μπόρες μικρής διάρκειας στο βόρειο Ιόνιο. Το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και τοπικά ίσως βρέξει ασθενώς. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ.


Καλός θα είναι ο καιρός την Δευτέρα στα Δυτικά με λίγα σύννεφα τα οποία κατά τόπους θα είναι πιο πυκνά. Στα ορεινότερα ίσως σημειωθεί κάποιος πρόσκαιρος όμβρος.


Παρόμοιες δείχνουν να είναι οι καιρικές συνθήκες και την Τρίτη.


Με καλοκαιρία και χωρίς αστάθειες δείχνει να κυλάει μεγάλο μέρος της επόμενης εβδομάδας.

Όσον αφορά τους ανέμους, απόψε θα είναι Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί 2-4 μποφόρ στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο, ενώ στην θάλασσα και στα ορεινά της Πίνδου ίσως φτάσουν και τα 6. Στο Νότιο Ιόνιο Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ.
Από το Σάββατο το πρωί θα γίνουν Δυτικοί-Βορειοδυτικοί παντού 2-4 μποφόρ και το βράδυ έως 5 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο.

Την Κυριακή και την Δευτέρα οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα 4-5 τοπικά και τα 6 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο ίσως και τα 7! Το βράδυ στην ξηρά οι άνεμοι θα εξασθενούν.

Μετά την Τετάρτη δείχνουν να εξασθενούν κάπως οι άνεμοι στο Ιόνιο.

Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία αύριο και δεν θα ξεπεράσει:
-Τους 27-28 βαθμούς στα Ιόνια νησιά(οι υψηλότερες τιμές στα Νότια)
-Τους 29-30 στην Ήπειρο(οι υψηλότερες τιμές σε Άρτα,Πρέβεζα)
-Τους 30-32 σε Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο
-Τους 21-22 στην οροσειρά της Πίνδου.

Τις πρωινές ώρες στα ορεινά θα πέσει ακόμη και στους 8 βαθμούς.

Δεν θα μεταβληθεί σημαντικά η θερμοκρασία την Κυριακή, ενώ άνοδος θα σημειωθεί από την Δευτέρα και ύστερα και την Τρίτη θα φτάσει τους 35 βαθμούς στα Ηπειρωτικά(πιο ήπιες θερμοκρασίες στα νησιά λόγω των ανέμων).

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός (Theocorfu)