Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Β.Ελλάδας 12-14/1/2018 προοπτική Δευτέρας 15/1/2018

01-11-2018 17:30 / 1131 προβολές
Αναλυτική Πρόγνωση καιρού Β.Ελλάδας 12-14/1/2018  προοπτική Δευτέρας 15/1/2018Παρασκευή:

Η ημέρα ξεκινά με νεφώσεις και τοπικές βροχές στην Ήπειρο,την δυτική και κυρίως την Κ.Μακεδονία. Ωστόσο βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Από το μεσημέρι και κυρίως από το απόγευμα και μετέπειτα αναμένεται νέος πιο αξιόλογος γύρος βροχοπτώσεων στην Ήπειρο,την Δ.Μακεδονία και τα νοτιότερα-δυτικότερα τμήματα της Κ.Μακεδονίας (κυρίως Πέλλα,Πιερία,Ημαθία). Στην υπόλοιπη Α.Μακεδονία και την Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές, ασθενείς έως μέτριες κατά κανόνα από το μεσημέρι και μετέπειτα,συμπεριλαμβανομένων των νησιών του ΒΑ Αιγαίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αποκλειστικά σε ορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές έως ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και από το βράδυ στο Θρακικό έως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10ο (έως 12ο σε πεδινή Ήπειρο).

Σάββατο:

Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα και πιθανώς έντονα στην Α.Μακεδονία και την Θράκη,αρχικά την Ήπειρο και τις νοτιότερες περιοχές της δυτικής και Κ.Μακεδονίας (κυρίως Πιερία). Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά,καθώς και σε ημιορεινές περιοχές ακόμη και πάνω από τα 400-500μ. Το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν πρόσκαιρα ακόμη και σε πεδινά τμήματα στον Β.Έβρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ διευθύνσεις στα 4-5, στην Α.Μακεδονία και την Θράκη έως 6-7 και στο Β.Αιγαίο έως 8-9 και πιθανώς στο Θρακικό έως 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το πολύ μέχρι τους 8-9ο.

Κυριακή:

Η ημέρα ξεκινά και κυλά με νεφώσεις τοπικά και παροδικά πιο αυξημένες (πιθανά ανοίγματα κυρίως στα ΒΑ και την Ήπειρο) και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή νιφαδοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές (όχι παράκτιες) περιοχές (εκτός της Ηπείρου). Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΒΑ έως 4-5 και πρόσκαιρα στο Θρακικό 6-7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7ο. Στην Δ.Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 4-5ο χαμηλότερη. Παγετός νωρίς το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά και κοντά στους 0ο σε πεδινές περιοχές.

Προοπτική Δευτέρας 15/1:

Η ημέρα ξεκινά και κυλά με βροχές κατά τόπους έντονες (πλην Θράκης) και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς αρχικά ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και μετά το απόγευμα στον Β.Έβρο.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει χαμηλή και οι άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι.

Το προγνωστικό μας μοντέλο εδώ

Επιμέλεια άρθρου: Mάρκος Στέφανος Γεωργιάδης