ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

06-22-2016 00:28 / 1511 προβολές
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Καλησπέρα σας.

Ακόμη μια ζεστή μέρα ήταν η σημερινή στα Δυτικά, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τους 37-38 βαθμούς.

Ο καιρός για αύριο Τετάρτη 22 Ιουνίου προβλέπεται αίθριος σε όλα τα Δυτικά. Τις μεσημεριανές ώρες ίσως σχηματιστούν κάποιες νεφώσεις στο βόρειο Ιόνιο. Πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ξηρικές καταιγίδες(καταιγίδες με μηδαμινό υετό) στην Νότια Αλβανία.


Οι άνεμοι θα είναι στο βόρειο Ιόνιο βόρειοι-βορειοδυτικοί 2-4 και στα ανοικτά έως 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο κυρίως μεταβλητοί και ασθενείς.


Θερμοκρασία:
-Νησιά Ιονίου: 20-36(οι πιο ψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο)
-Ήπειρος: 18-37 τοπικά και 38(Στην Άρτα)
-Δυτική Στερεά: 20-39
-Δυτική Πελοπόννησος: 21-39 τοπικά ίσως και 40
-Οροσειρά Πίνδου: 13-32

Η υγρασία θα είναι χαμηλή τις μεσημεριανές ώρες στα Ηπειρωτικά, ενώ στο βόρειο Ιόνιο θα είναι στο 50-60% τοπικά, ανεβάζοντας τον δείκτη δυσφορίας.

Στην κατήγορια 3(Υψηλή) θα βρίσκεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε όλα τα Δυτικά πλήν των νομών Ιωαννίνων, Άρτης, Αχαϊας και Αρκαδίας, όπου θα βρίσκεται στην κατηγορία 2(Μέση)

Μεσοπρόθεσμη-Μακροπρόθεσμη εκτίμηση: Καλός δείχνει να διατηρείτε και την Πέμπτη ο καιρός στα Δυτικά. Την Παρασκευή ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο(θα ενημερωθείτε). Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο, όπου φαίνονται αρκετά γενικευμένες αστάθειες στα Δυτικά.

Όσον αφορά τους ανέμους, το βόρειο Ιόνιο θα πρωταγωνιστήσει τις επόμενες ημέρες, με βορειοδυτικούς άνεμους 4-5 μποφόρ κατά τις μεσημεριανές ώρες κάθε μέρα. Ισχυρούς ανέμους θα έχουμε και στην Νότια Πίνδο την Παρασκευή.

Τέλος, οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και το τριήμερο Τετάρτη-Παρασκευή στα Ηπειρωτικά, ενώ από το Σάββατο θα αρχίσει η πτώση της θερμοκρασίας και η απομάκρυνση των πολυ θερμών αερίων μαζών.
 
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)