Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για τον Δεκαπενταύγουστο.

08-15-2016 00:07 / 1716 προβολές
Αναλυτική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για τον Δεκαπενταύγουστο.
Παραμένουν ενισχυμένοι οι Βοριαδες στο Αιγαίο και αύριο Δευτέρα 15 Αυγούστου. 
Πιο Αναλυτικά:
Ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα όλο το 24ώρο και κάποια σύννεφα στους ορεινούς όγκους τις μεσημβρινές ώρες στα Ηπειρωτικά δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα.
Πυκνότερες νεφώσεις περιμένουμε στους ορεινούς όγκους της Κρήτης σχεδόν όλη την ημέρα που δεν αποκλείεται να δώσουν κάποια μπόρα η ακόμα και καταιγίδα που θα συνοδευτούν και απο μικρής διάρκεια ηλεκτρικές εκκενώσεις το βράδυ .Επίσης η Ρόδος συγκεντρώνει πιθανότητες για κάποια τοπική μπόρα το μεσημέρι στα κεντρικά της.
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην Δυτική και νοτιοανατολική χώρα φτάνοντας ο υδράργυρος τους 32-33°C βαθμούς σε περιοχές κυρίως της Δυτικής Πελοποννήσου και της Δυτικής Ηπείρου.
Στα νοτιοανατολικά ο υδράργυρος θα ακουμπήσει τους 33-34°C βαθμούς και συγκεκριμένα σε περιοχές της Ρόδου.
Στη υπόλοιπη χώρα οι θερμοκρασίες θα είναι πιο ευχάριστες που θα κυμαίνονται μεταξύ 25 και 28 βαθμών.
 
Οι άνεμοι παραμένουν ενισχυμένοι στο κεντρικό Αιγαίο φτάνοντας τα 7-8 μποφόρ.
Στο Ιόνιο θα πνέουν απο Βορειοδυτικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ ενώ στο στενό της Κέρκυρας θα βγαίνει και ένα 6άρι ανα διαστήματα λόγο καναλισμού.
Στα Δωδεκάνησα Βοριάδες 7 μποφόρ στο Καρπάθιο , απο διάφορες διευθύνσεις απο την Κώ και νοτιότερα διαφόρων διευθύνσεων.
Άπνοια σε όλη την Βόρεια Ελλάδα με εναλλαγές διευθύνσεων όλο το 24ώρο.
Ισχυροί Βοριάδες στην νότια Κρήτη που οι ορεινοί όγκοι θα στέλνουν ριπές 8 μποφόρ πρός το Λυβικό.
Ισχυροί Βορειοανατολικοί στην ανατολική Πελοπόννησο 6-7 μποφόρ , καλύτερα τα πράγματα στα κεντρικά και Δυτικά του νομού με 5 μποφόρ το πολύ. 
Ν.Αττικής: Αίθριος ο καιρός στην Αττική με την θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 29°C και τους ανέμους να πνέουν απο Βορειοανατολικές διευθύνσεις 4-5 μποφόρ στο λεκανοπέδιο ενώ στα ανατολίκα τμήματα πλησίον της Εύβοιας θα ακουμπάνε ακόμα και τα 8 μποφόρ.
Ν.Θεσσαλονίκης: Αίθριος ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη με την θερμοκρασία να ακουμπάει τους 30°C βαθμούς ενώ θα επικρατεί σχεδόν άπνοια με ένα ρευματάκι περίπου στα 2-3 μποφόρ να πνέει το πρωί απο τα νότια ενώ το απόγευμα θα στραφεί απο τα ανατολικά.
Καλή Παναγια.
Επιμέλεια: Γιάννης Μανωλάς