Αναλυτική πρόγνωση καιρού Κύπρου έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

10-08-2016 19:15 / 1217 προβολές
Αναλυτική πρόγνωση καιρού Κύπρου έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.
Δελτίο καιρού μέχρι την Τετάρτη 12/10/2016.
ΚΥΠΡΟΣ – Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας και λίγες τοπικές βροχές τις επόμενες μέρες. 
Με καλές καιρικές συνθήκες ο καιρός μας αυτές τις μέρες και με την θερμοκρασία να έχει σημειώσει μικρή πτώση, ενώ βροχές δεν σημειώθηκαν στην χώρα μας. 
Διαφορετικό καιρικό σκηνικό στην Ελλάδα όπου εχθές επηρεάστηκαν από ισχυρό ‘’πέρασμα’’ χαμηλής πίεσης, όπου σημειώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και τοπικά έντονες καταιγίδες, ενώ σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας υπήρξαν ακόμα και προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές, καθώς λόγω των ισχυρών ριπών των ανέμων έπεσαν δέντρα πάνω σε αυτοκίνητα και στους δρόμους.

 

Στην Κύπρο τώρα, ο καιρός για αύριο Κυριακή 09/10 θα ξεκινήσει αρχικά ηλιόλουστος, ενώ από νωρίς το μεσημέρι νεφώσεις που θα αναπτυχθούν στα ορεινά πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατεί ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις. Ο καιρός από το απόγευμα θα βελτιωθεί και θα καταστεί αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Ασθενής χαμηλή πίεση θα επηρεάζει την περιοχή μας, χωρίς όμως να υπάρχει η δυναμική για κάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Η θερμοκρασία για αύριο θα κυμανθεί στους 29° με 30° βαθμούς στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια, στους 28° βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, στους 21° βαθμούς στα ημιορεινά και στους 18° βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά.  
Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί μεταβλητοί από ασθενείς μέχρι μέτριοι από 2 μποφόρ στα βορειοδυτικά τμήματα και 3 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές.Την Δευτέρα 10/10 ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος καθώς θα επηρεαζόμαστε σχετικά από πιο ψηλές πιέσεις. Έτσι κατά την διάρκεια της μέρας θα παρατηρηθούν λίγες και τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και ορεινά τμήματα της χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί στους 30° βαθμούς στο εσωτερικό, τους 31° βαθμούς στα ανατολικά παράλια, στους 28° βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, στους 22° βαθμούς στα ημιορεινά τμήματα, και στους 19° βαθμούς στις υψηλότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν Δυτικοί μεταβλητοί από ασθενείς μέχρι μέτριοι 2 με 3 μποφόρ και τοπικά 4 μποφόρ στα ανατολικά και νότια παράλια. 


Την Τρίτη 11/10 ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος και τοπικά οι νεφώσεις θα είναι αυξημένες από νωρίς το πρωί ενώ από αργά το απόγευμα θα υποχωρήσουν σταδιακά, ενώ από το βράδυ θα παρατηρούνται και πάλι αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Δεν θα σημειωθεί κάποιο φαινόμενο ή βροχή, καθώς το χαμηλό βαρομετρικό που θα επηρεάζει την βορειοανατολική Ελλάδα θα κινηθεί πιο βόρεια, έτσι για την Τρίτηδεν προβλέπεται πιθανότητα βροχής για την χώρα μας. Η θερμοκρασία την Τρίτη θα κυμανθεί στο εσωτερικό και τα ανατολικά παράλια στους 31° βαθμούς, στους 28° βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, στους 22° βαθμούς στις ημιορεινές περιοχές και στους 20° βαθμούς στις υψηλότερες κορυφές. 
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί για να καταστούν από όλες τις κατευθύνσεις τις μεσημεριανές ώρες με κυρίως βορειοανατολική κατεύθυνση στα ανώτερα στρώματα. Η ένταση τους θα είναι 2 με 3 μποφόρ στο εσωτερικό, 3 μποφόρ στα βορειοδυτικά τμήματα και τοπικά 4 μποφόρ στα βόρεια και νότια παράλια.


Την Τετάρτη 12/10 ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ενώ αργότερα προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και τα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας, χωρίς να δώσουνκάποιο αξιόλογο φαινόμενο. Από το βράδυ οι νεφώσεις στα νότια και ορεινά τμήματα θα πυκνώσουν και πιθανόν τις βραδινές ώρες στην περιοχή της Πάφουνα σημειωθεί ασθενής τοπική βροχή, ενώ τα ξημερώματα αναμένεται ναυποχωρήσουν και να εξασθενίσουνκινούμενες βορειοανατολικά. Η θερμοκρασία την Τετάρτη σε περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στο εσωτερικό και τα ανατολικά τμήματα στους 32° και τοπικά 33° βαθμούς, στους 29° με 30° βαθμούς στα υπόλοιπα παράλια, στους 23° βαθμούς στα ημιορεινά και στους 20° βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά. 
Οι άνεμοι θα πνέουν Νότιοι από ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ ενώ τοπικά στα νότια πιθανών να φθάσουν και τα 5 μποφόρ. Αξιόλογες βροχές δεν φαίνονται ακόμα για το νησί μας αλλά πιθανόν μία αλλαγή με πιθανές βροχές να έχουμε προς το τέλος του μήνα. Επίσης, να αναφέρουμε πως ακόμα σε γενικές γραμμές ο μήνας δεν είχε καλές βροχές, αφού οι μέρες κατά τις οποίες σημειώθηκαν φαινόμενα ήταν μέχρι στιγμής ελάχιστες. Αναμένουμε και ελπίζουμε για κάτι αξιόλογο τις επόμενες μέρες.

 

Χάρτες: Cyclone of Rhodes | Wxcharts-Models | Forecast io
Έρευνα και επιμέλεια: Χρήστος Μπέλεσης / Only Weather
Διορθώσεις και συντονισμός: Παντελής Ηρ.