Αρκετές βροχές σε πολλά τμήματα της χώρας / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 15/04/19

04-14-2019 19:00 / 966 προβολές
Αρκετές βροχές σε πολλά τμήματα της χώρας / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 15/04/19

Γράφει ο/η Σεμερτζίδης Δημήτριος

Τις πρωινές ώρες άστατο αναμένεται το σκηνικό του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας. Μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε ανατολικό Αιγαίο, Κυκλάδες, νότια Εύβοια και Ιόνιο (ιδιαίτερα στο κεντροβόρειο). Ασθενείς βροχοπτώσεις αναμένονται σε Θεσσαλία (όσο ανατολικότερα τόσο περισσότερες), κεντρική και δυτική Μακεδονία, βόρεια Εύβοια ενώ αρκετά λιγότερες θα εκδηλωθούν στην κεντρική Στερεά.

Το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες που κατά τόπους θα έχουν έντονο χαρακτήρα θα σημειωθούν στην Πελοπόννησο (πρώτα στα ορεινά και μετά και σε πεδινά τμήματα, κυρίως της Αρκαδίας, της Αχαΐας και της Ηλείας), την Αττική (ιδίως βόρεια και δυτική), την Βοιωτία, και την κεντρική Εύβοια. Μπόρες ή και πιο τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται στην υπόλοιπη Στερεά, στα εσωτερικά τμήματα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως σε Ρόδο και Χίο), την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τον Νομό Θεσσαλονίκης) και την Ήπειρο. Λιγότερες οι βροχές στην Θεσσαλία και σε βόρεια ημιορεινά και ορεινά τμήματα της Κρήτης.

Το βράδυ τοπικές βροχές, κατά βάση ασθενείς, θα εκδηλώνονται στην Θεσσαλία (κυρίως στην δυτική), την κεντρική και ανατολική Στερεά, την κεντροβόρεια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες (πρόσκαιρες καταιγίδες), την Κρήτη (με παροδικές καταιγίδες), το ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέχρι τα 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βορειοανατολικοί μέχρι τα 4 μποφόρ.

Όσον αφορά στο Αιγαίο θα έχουμε: στο βόρειο θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 6 και από το βράδυ τα 7 μποφόρ. Στις Κυκλάδες θα πνέουν μεταβλητοί μέχρι τα 3 μποφόρ, ενώ στο Κρητικό Πέλαγος και το νοτιοανατολικό Αιγαίο δυτικοί μέχρι τα 5-6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση.