Αρκετές βροχές συνοδεία τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά + σκονομεταφορά / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 30/04/18.

04-29-2018 14:00 / 3099 προβολές
Αρκετές βροχές συνοδεία τοπικών καταιγίδων στα ηπειρωτικά + σκονομεταφορά / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 30/04/18.
Δευτέρα 30/04/18

Αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας από τις πρώτες πρωινές ώρες με περιορισμένα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στο ανατολικό Αιγαίο θα είναι μεγαλύτερα. Ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται στην Πελοπόννησο, που θα εναλλάσσονται με βελτιωμένο καιρό. Βαδίζοντας προς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί με εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στην βόρεια και βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Παράλληλα, μπόρες θα εκδηλωθούν σε Φωκίδα, Αττική (στην βορειοδυτική προς Βοιωτία ενδέχεται να σχηματιστεί καταιγίδα), Βοιωτία, δυτική Στερεά, Ήπειρο (ιδίως κεντροβόρεια όπου και θα αναπτυχθούν και τοπικές καταιγίδες), δυτική Μακεδονία, στο τόξο «Πιέρια-Βέρμιο-Βόρας» και την ορεινή Κρήτη.
Από την άλλη, μία λεπτή δέσμη νεφώσεων που θα διαπερνά το Αιγαίο θα δίνει διάσπαρτες ψιχάλες, κυρίως στις Κυκλάδες, μέχρι και την κεντρική Μακεδονία (όπου δεν αποκλείεται στα ορεινά της βόρειας Θεσσαλονίκης να σχηματιστεί πρόσκαιρη μπόρα).
Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στην Εύβοια, κυρίως την βόρεια και την Θεσσαλία.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, κυρίως την κεντρική ημιορεινή και ορεινή, όπου και θα επεκτείνονται κατά περιόδους μέχρι τα πεδινά της ανατολικής Πελοποννήσου και την Αττική. Παράλληλα, τοπικές ψιχάλες θα σημειώνονται στο Αιγαίο.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ανατολικοί στα 4-5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε βόρειους. Δυτικά του Πατραϊκού θα πνέουν ανατολικοί που θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.
Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες στα 5-6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δεν θα ξεπερνάνε τα 3-4.
Η μέγιστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 20 βαθμούς στην ανατολική Στερεά (τους 23-24 στην Αττική), τους 24-27 στην Πελοπόννησο (στην Μεσσηνία πρόσκαιρα και παραπάνω), τους 23 στο Ιόνιο, τους 25-27 στην Κρήτη (στα Χανιά δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς), τους 22-24 στις Κυκλάδες,  τους 26-28 σε Μακεδονία και Θράκη, τους 18-21 στην Θεσσαλία και τους 24-25 σε Αιτωλοακαρνανία και Ήπειρο.

Σεμερτζίδης Δημήτρης