Αστάθεια και αύριο Παρασκευή στο νομό Αττικής.27/7/2018

07-26-2018 21:59 / 3300 προβολές
Αστάθεια και αύριο Παρασκευή στο νομό Αττικής.27/7/2018

Στον απόηχο των σημερινών πλημμυρων στα βόρεια προάστια της Αθήνας, θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή η αστάθεια στο νομό Αττικής, με τις ατμοσφαιρικες συνθήκες να μην δείχνουν ωστόσο τοσο ικανες ώστε να δώσουν εξίσου έντονα φαινόμενα με αυτά της σημερινής μέρας. Πιο αναλυτικά :

Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιοφανεια και ασθενείς ανέμους, ωστόσο ήδη από τις προμεσημβρινες ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στις περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Πάρνηθα και την Πεντέλη και προοδευτικά θα εκδηλωθουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες. Τονίζεται ότι οι καταιγιδες θα είναι ουσιαστικά στασιμες, δηλαδή θα παράγουν υετο στο ίδιο σχεδόν σημείο με αυτό που θα δημιουργούνται και στη συνέχεια θα εξασθενουν.

Συνίσταται και πάλι προσοχή για το ενδεχόμενο ραγδαίας βροχόπτωσης σε πολύ τοπική κλίμακα, στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Μπόρες αναμένονται αυτή τη φορά και σε νοτιοτερες περιοχές του Λεκανοπεδιου, ειδικά προς τη πλευρά του Υμηττού. Όπου εκδηλωνονται φαινόμενα, αναμένεται να υποχωρήσουν από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθει στην πρωτεύουσα από 23 έως 32 oC, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 β χαμηλότερη.

Φωτογραφία άρθρου Νίκη Γλυνού

Επιμέλεια άρθρου: Γιώργος Πολίτης