Αστάθεια τις επόμενες ώρες στην Δυτική Ηπειρωτική χώρα. Διαβάστε αναλυτικά.

08-03-2016 12:30 / 3400 προβολές
Αστάθεια τις επόμενες ώρες στην Δυτική Ηπειρωτική χώρα. Διαβάστε αναλυτικά.
Καλημέρα σας.

Αστάθειες θα σημειωθούν τις επόμενες ώρες στα Δυτικά Ηπειρωτικά.

-Πιο συγκεκριμένα:

Σταδιακά ο καιρός θα συννεφιάσει στον ορεινό όγκο της Πίνδου και θα αρχίσουν να σημειώνονται οι πρώτες τοπικές βροχές.
Μέχρι τις 3 το μεσημέρι, θα έχει συννεφιάσει σε μεγάλο μέρος του Ηπειρωτικού κορμού της δυτικής χώρας.

Ενδεικτικά:

~Ήπειρος: Στους νομούς Ιωαννίνων και Άρτης θα σημειωθούν βροχές, οι οποίες τοπικά ίσως και να έχουν έντονη ραγδαιότητα. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν και στα βόρεια τμήματα του Νομού Πρέβεζας και στα σύνορα των νομών Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων. Μάλιστα θα σημειωθούν και διάσπαρτες μεμονωμένες καταιγίδες.

~Δυτική Στερεά: Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας τα φαινόμενα θα είναι πιο περιορισμένα, με ασθενή χαρακτήρα στα ορεινά. Αντίθετα, σε μεγάλο μέρος του νομού Ευρυτανίας, θα σημειωθούν βροχές, που τοπικά θα έχουν και μέτρια ένταση. Τοπικά και εδώ υπάρχει μία πιθανότητα (γύρω στο 40-50%) να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες.

~Δυτική-Κεντρική Πελοπόννησος: Στα ορεινά τμήματα του νομού Αρκαδίας, στα σύνορα των νομών Αρκαδίας-Κορινθίας και πιθανόν και στην νότια Αχαϊα, θα σημειωθούν κάποιες ασθενείς μπόρες. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα για κάποια καταιγίδα μικρής διάρκειας, στους νομούς Αρκαδίας-Αχαϊας.

~Επτάνησα: Γενικά καλός θα είναι ο καιρός, με κάποια σύννεφα να εμφανίζονται στον ουρανό το απόγευμα. Τοπικά, ίσως αυτά τα σύννεφα πυκνώσουν. Η πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς βροχές αγγίζει το 5-10%.

Με την δύση του ηλίου τα όποια φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Σημαντικός περιορισμός των αστάθειων θα γίνει αύριο Πέμπτη 4/8, με την Πελοπόννησο να συγκεντρώνει κάποιες πιθανότητες για τοπικές βροχές.
Ακόμη λιγότερες θα είναι οι αστάθειες την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο. 

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)