Πρόγνωση καιρού Αττικής.Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2019

10-30-2019 18:00 / 1230 προβολές
Πρόγνωση καιρού Αττικής.Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2019

Σε τίποτα δεν θα θυμίζει η αυριανή ημέρα, τις ημέρες που προηγήθηκαν οι οποίες έμοιαζαν περισσότερο καλοκαιρινές. Βροχερός καιρός αναμένεται άυριο, καθώς η συνήθεια στον ηλιόλουστο καιρό που μας έγινε ρουτίνα, άυριο θα δώσει μια αίσθηση πολύ διαφορετική.

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό ,που υποστηρίζεται απο short wave trough ήδη πλησιάζει προς την περιοχή του Ιονίου και μεταβάλλει τον καιρό της χώρας μας σε αρκετά ασταθή, ωστόσο στα βόρεια Βαλκάνια εκτείνεται αντικυκλώνας και συνδυάζεται με το αβαθές σύστημα του Ιονίου.Ψυχρότερες αέριες μάζες βρίσκουν διάδρομο στα Βαλκάνια και συγκρούονται με τις θερμότερες και υγρές της Μεσογείου. Όλη αυτή η κατάσταση θα απασχολήσει και την Αττική απο τις πρωϊνές ώρες της Πέμπτης. 

Πιο συγκεκριμένα

Πρόγνωση Αττικής Πέμπτη 31 Οκτώβρη 2019

Απο το πρωί νεφελώδης καιρός με ασθενείς βροχές κατά περιόδους. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετά οι βροχές θα ενταθούν και αναμένεται να εκδηλωθούν καταιγίδες προς το δυτικό Σαρωνικό με τάση επέκτασης και προς την δυτική και νότια Αττική. Όσο προχωράμε μέσα στην νύχτα οι βροχές θα επιμείνουν με πιο ασθενή χαρακτήρα και θα είναι κατά κύριο λόγο ποτιστικές, κυρίως προς τα δυτικά, ενώ οι όποιες καταιγίδες θα υποχωρήσουν προς τα νότια του Αργοσαρωνικού.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και προς το μεσημέρι γενικά απο ανατολικές διευθύνσεις 2-4Bf στα ανατολικά παραθαλάσσια κυρίως. Όσο πάμε βορειότερα με Βορειοανατολική συνιστώσα ενώ στον Σαρωνικό πιο Νοτιοανατολική. Την νύχτα θα επικρατήσει παντου Βορειοανατολικός άνεμος 3-5Bf.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 16..19°C, Bόρεια Προάστια: 14..18°C, Δυτικά προάστια : 15...19°C, Νότια προάστια: 17-20°C

Επιμέλεια : Γιώργος Πολίτης, Θεόδωρος Γκέσουρας