Άστατος καιρός στην Αττική,πρόγνωση ΣΚ 13-14 Απριλίου 2019,τάση καιρού νέας εβδομάδος.

04-12-2019 15:30 / 1218 προβολές
Άστατος καιρός στην Αττική,πρόγνωση ΣΚ 13-14 Απριλίου 2019,τάση καιρού νέας εβδομάδος.
Συνεχίζετε ο φθινοπωρινός κατα βάση καιρός στην χώρα μας.Τις επόμενες ημέρες οι λιμνάζουσες πολύ ψυχρές αέριες μάζες στην ανώτερη τροπόσφαιρα σε συνδυασμό με την αυξάνουσα ηλιακή ακτινοβολία όσο προχωράμε στον Απρίλη θα δημιουργήσει συνθήκες εξαιρετικά ασταθείς κατα κύριον λόγω τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά.
Όσον αφορά την κυκλοφορία της ατμόσφαιρας στην Ευρώπη παρατηρούμε ότι είναι όψιμα χειμερινή : Aντικυκλώνας εμποδισμού κυριαρχεί στην βόρεια Ευρώπη ,σιβηρικό ψύχος οπισθοδρομεί προς την κεντρική Ευρώπη,ενώ νοτιότερα όσο προχωράμε στην μεσόγειο σύγκρουση αερίων μαζών με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά δημιουργεί μια ζώνη βαρομετρικών χαμηλών μετώπων και δευτερευουσων ατμοσφαιρικών διαταραχών.Η χώρα μας μέχρι και άυριο θα επηρεάζεται απο πιο οργανωμένες ατμοσφαιρικές διαταραχές,όμως σταδιακά η δυναμική των εγκλωβισμένων πολύ ψυχρών αερίων μαζών στα ανώτερα στρώματα θα μας μετατρέψει τον καιρό σε εξαιρετικά ασταθή,δηλαδή εν ολίγοις θα μετατρέψει τα φαινόμενα απο Φθινοπωρινής μορφής σε πιο ανοιξιάτικης.
Όσον αφορά την Αττική τις επόμενες ώρες:
Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός με σύντομες μπόρες ή καταιγίδες απο τα ΝΔκά,κατα την διάρκεια της νύχτας αναμένονται πιο εκτεταμένες βροχοπτώσεις και μεγαλύτερης διάρκειας.
Σάββατο 13 Απριλίου 2019
Nωρίς το πρωϊ βροχερός ο καιρός στο νομό με σύντομη βελτίωση μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα παραμείνει άστατος με πιθανότητα όμβρων ή καταιγιδών στα βόρεια του νομού,κατα τα άλλα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Άνεμοι: Γενικά απο νότιες διευθύνσεις υποπνέοντες και την ημέρα 2-4Βf

Θερμοκρασία: Κέντρο: 13-20οC, Bόρεια Προάστια: 11..18oC,,Δυτικά προάστια : 12...20oC,,Νότια προάστια:14-19oC
Kυριακή 14 Απριλίου 2019
Aίθριος θα ξεκινήσει ο καιρός τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια όπου αναμένονται και μεμονωμένοι όμβροι κυρίως όσο πάμε ορεινότερα.
Οι επόμενες ημέρες:
Θα παραμείνει ο άστατος καιρός τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται περισσότερες βροχές,όσο οι λιμνάζουζες ψυχρές αέριες μάζες σταδιακά φέυγουν ανατολικότερα ο καιρός θα ψυχραίνει και πιο επιφανειακά,κυρίως όσο πάμε προς τα τέλη εβδομάδος,που αναμένεται να μπεί και πάλι ψυχρότερος καιρός,αλλά με σταδιακή υποχώρηση της αστάθειας.
Eπιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας