Έκρηξη αστάθειας στην Αττική.Πρόγνωση καιρού Αττικής 8 Νοεμβρίου 2019(Χάρτης)

11-07-2019 11:31 / 2864 προβολές
Έκρηξη αστάθειας στην Αττική.Πρόγνωση καιρού Αττικής 8 Νοεμβρίου 2019(Χάρτης)

Nέα ατμοσφαιρική διαταραχή,ήδη επηρεάζει την δυτική Ελλάδα,ψυχρό μέτωπο με προπωρευόμενο short wave trough θα επηρεάσει και την Αττική απο τα ξημερώματα κυρίως,εντυπωσιακή αστάθεια το βασικό χαρακτηριστικό της μεταβολής του καιρού που περιμένουμε τις επόμενες ώρες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Για το υπόλοιπο της ημέρας

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες  που τη νύχτα στα δυτικά του νομού θα πυκνώσουν περαιτέρω και αναμένεται ο καιρός να γίνει εξαιρετικά άστατος, οπότε προοδευτικά ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται δυτικά με παρατήρηση ηλεκτρικών φαινομένων και από το υπόλοιπο λεκανοπέδιο. Kαταιγίδες και μέσα στον Σαρωνικό κυρίως τον δυτικό  ,που θα προσεγγίσουν τα νότια παράλια  μετά τα μεσάνυχτα . Άνεμοι νοτιοανατολικοί στα 4-5 bf και θερμοκρασία από 18 έως 23oC.

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019:

Ιδιαίτερα άστατος καιρός που στα δυτικά, βορειοδυτικά του νομού θα είναι πιο συμπαγής με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής,κατα διαστήματα όμβροι και καταιγίδες με έντονο χαρακτήρα και εντός Σαρωνικού με προσέγγιση σε νότια παράλια. Στα υπόλοιπα άστατος καιρός με νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης και τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες μικρής έκτασης όσο προχωράμε δυτικότερα, θα υπάρχουν ωστόσο και ανοίγματα του καιρού. Μέσα στο πρωϊ φαινεται σοβαρή υποτροπή του καιρού και ανατολικότερα μέσα στο Λεκανοπέδιο, κατά την οποία:
-Αναμένεται πέρασμα ισχυρής καταιγίδας με πολλά ηλεκτρικά , χαλάζι και ριπαίους ανέμους .Σε αυτό το σημείο,να επισημάνουμε την υψηλή επικινδυνότητα της κατάστασης που συνήθως δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί, οπότε δεν μπορουμε να προσδιορίσουμε τη διάρκεια αλλά και ακριβώς τις περιοχές που θα πληγούν. Ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων εξαρτάται από την διάρκεια.
Στην συνέχεια μέσα στις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι ΝAκοι  στα 4-5 bf,στα ανατολικά νότιοι,στην συνέχεια θα γίνουν ΝΔκοί.
Θερμοκρασία:  Κέντρο: 18-23oC, Bόρεια Προάστια: 16..22oC,,Δυτικά προάστια : 16...22oC,,Νότια προάστια: 18-23oC, Μεσόγεια: 15-23oC.
Παρακάτω σας επισυνάπτουμε χάρτη όπου ενδεικτικά επισημαίνουμε τις περιοχές με τις μεγαλύτερες επικινδυνότητες στην ένταση των φαινομένων που θα εμφανιστούν στην Αττική την 8/11/2019

Επιμέλεια : Γιώργος Πολίτης - Θοδωρής Γκέσουρας