Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής Πέμπτη 3 Γενάρη 2019

01-02-2019 16:00 / 2682 προβολές
Αναλυτική πρόγνωση καιρού Αττικής Πέμπτη 3 Γενάρη 2019

Βαρομετρικό χαμηλο δημιουργείται στο νότιο Ιόνιο και κινείται Ανατολικά προς την Πελοπόννησο ,τις πρωϊνές ώρες άυριο θα περάσει,προς Αργοσαρωνικό Μυρτώο ,και θα επιδεινώσει σημαντικά τον καιρό στον νομό,στην συνέχεια καθώς θα κινηθεί προς Ανατολικό Αιγαίο,αναμένεται να εκβαθύνει αρκετά:

Γρήγορο κλείσιμο του καιρού αναμένεται από νωρίς το πρωί με ισχυρές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα και ισχυρές χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα πάνω απο τα 1000μ. Μέσα στο μεσημέρι θα έχουμε απότομη είσοδο πολύ ψυχρών αερίων μαζών από τα βορειοδυτικά και οι χιονοπτώσεις θα αρχίζουν να κατεβαίνουν έως και τα 300μ περίπου στη βορειοδυτική Αττική και τα 500-700μ στα γύρω ορεινά του Λεκανοπεδίου, όπου και θα είναι ισχυρές.

Στη συνέχεια, θα υπάρξει πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων , ενώ παράλληλα η θερμοκρασία θα συνεχίσει σταδιακά να πέφτει. Τις απογευματινές - βραδινές ώρες περιμένουμε νέο κλείσιμο του καιρού από τα βόρεια με φαινόμενα, τα οποία βορεια της Πάρνηθας και της Πεντέλης θα είναι ισχυρά , όμως μέσα στο Λεκανοπέδιο θα εξασθενούν όσο πιο νότια κινούμαστε. Σε αυτό το διάστημα παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια προάστια , καθώς και σε περιοχές των δυτικών προαστίων με υψόμετρο περίπου στα 100 -200μ . Στο υπόλοιπο Λεκανοπέδιο οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται γενικά από τα 300μ και πάνω , ενώ χαμηλοτερα θα σημειώνεται χιονόβροχο. Αναμένεται να χιονίσει και σε πεδινές περιοχές στην  δυτική Αττική μέχρι θριάσιο. Όσον αφορά το κέντρο της Αθήνας αναμένεται χιονόνερο,ενώ όσο πιο ΝΑκά προχωράμε  βροχή ή χιονόλυτος.

Αργά τη νύχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βορειοανατολική Αττική.


Άνεμοι αρχικά νοτιοανατολικοί , στη συνέχεια βορειοανατολικοί στα 4-5 bf, γρήγορα στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με τάση περαιτέρω ενίσχυσης πλησιάζοντας και τα 8Bf κατα τόπους,έντονη αίσθηση ψύχους,wind chill.

Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 3 έως 8 oC, στα βόρεια και δυτικά όμως θα είναι 2-4 oC χαμηλότερη.Οι ελάχιστες θα σημειωθούν στο πέρας της ημέρας.

Επισημένεται πώς 

Επιμέλεια : Γιώργος Πολίτης,Άγγελος Λαμπίρης,Θεόδωρος Γκέσουρας