Καταιγίδες το ξημέρωμα στην Αττική,πρόγνωση καιρού Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018.Πρώτα χιονια στα βουνά της Αττικής μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής.

11-25-2018 10:00 / 862 προβολές
Καταιγίδες το ξημέρωμα στην Αττική,πρόγνωση καιρού Δευτέρας 26 Νοεμβρίου 2018.Πρώτα χιονια στα βουνά της Αττικής μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής.

Ψυχρή μετωπική επιφάνεια με προπορευόμενες μικρότερες ατμοσφαιρικές διαταραχές πρωμετωπικές,θα επηρεάσει μετά τα μεσάνυχτα και την Αττική

Για το υπολοιπο της ημέρας

Θα βαραίνει ο καιρός σταδιακά και μέσα στο βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι χωρίς ιδιαίτερη ένταση.

Δευτέρα 26 Νοέμβριου 2018

Μετά τα μεσάνυχτα σηματική επιδείνωση του καιρού και θα σημειωθούν περάσματα βροχών κατα διαστήματα ισχυρών όσο προχωράμε προς το ξημέρωμα,όπου θα σημειωθούν και καταιγίδες που κατα τόπους θα είναι ισχυρές,κυρίως μέσα στο πρωϊ και προς τα ανατολικά.(Οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για  shelf cloud, χαλαζοπτώσεις,επικίνδυνες ριπές ανέμων,πλυμμηρικά επισόδεια).Μέσα στις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί,την νύχτα θα συννεφιάσει ξανά. 


Άνεμοι: Αρχικώς γενικά νότιοι 4-6Bf ,το πρωϊ επιπλέον ενίσχυση των ανέμων απο διαφορετικές διευθύνσεις την ώρα των καταιγιδών το πρωϊνό.Στην συνέχεια θα γίνουν ΝΔκοί με τάση εξασθένισης.

Θερμοκρασία: Κέντρο: 10-19οC, Bόρεια Προάστια: 8..17oC,Δυτικά προάστια : 9...18oC,,Νότια προάστια:11-19oC(Eλάχιστες εντός του πρωϊνού κατα το πέρασμα των καταιγιδών)

Tάση καιρού Αττικής εώς την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Νέο πέρασμα ψυχρής μετωπικής επιφάνειας εντός της Τρίτης με βροχές πιθανές καταιγίδες.Την Τετάρτη άστατος καιρός.Απο την Πέμπτη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας,με βροχές κυρίως στα βόρεια,αλλα και τις πρώτες χιονοπτώσεις στην συνέχεια στα βουνά της Αττικής,ουσιαστική βελτίωση του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Επιμέλεια : Θεόδωρος Γκέσουρας