Βελτιωμένος καιρός - τοπικές μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο / Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη και Πέμπτη 16-17/10/19

10-15-2019 22:00 / 234 προβολές
Βελτιωμένος καιρός - τοπικές μπόρες στο ανατολικό Αιγαίο / Πρόγνωση Ελλάδας για Τετάρτη και Πέμπτη 16-17/10/19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο

Τετάρτη 16/10/19

Βελτιωμένος γενικά καιρός στην ηπειρωτική Ελλάδα. Χαμηλές νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες, θα παρελαύνουν στην δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες που σταδιακά θα διαλυθούν. Στα υπόλοιπα τμήματα αίθριος καιρός. Τη μοναδική εξαίρεση θα αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου μέχρι και τις απογευματινές ώρες αναμένεται άστατο σκηνικό με την εκδήλωση όμβρων και τοπικών καταιγίδων, κυρίως σε Ρόδο και Κάρπαθο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί , στα νότια τμήματα μέχρι 4-5 μποφόρ, στα βόρεια 2-3.

Στο Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Από το ύψος της Άνδρου έως και τη Σαμοθράκη θα εμφανίζονται οι μεγαλύτερες εντάσεις, στα 5-6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει τους 26-28 βαθμούς στις πεδιάδες της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Μακεδονίας


Πέμπτη 17/10/19

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες στην ηπειρωτική Ελλάδα, με κάποιες νεφώσεις να παρελαύνουν σε Μακεδονία και Θράκη άνευ σημασίας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μπόρες σε νότια Πίνδου καθώς και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Όσον αφορά στην νησιωτική Ελλάδα, μόνο στο ανατολικό Αιγαίο αναμένονται χαμηλές νεφώσεις, αυξημένες κατά περιόδους κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους των νησιών, με την εκδήλωση πρόσκαιρων βροχοπτώσεων που σταδιακά θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς.

Στο Αιγαίο αναμένονται βοριάδες που δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς.