Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αύριο στην δυτική και νότια Ελλάδα.

11-07-2018 22:50 / 1724 προβολές
Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες αύριο στην δυτική και νότια Ελλάδα.

Η μέρα θα ξεκινήσει στο Ιόνιο και στην δυτική Ελλάδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Πιο ασθενή θα είναι τα φαινόμενα σε ανατολική Πελοπόννησο, Στερεά, Θεσσαλία και στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, με την εκδήλωση τοπικών βροχών ασθενούς έντασης κατά βάση.

Μετά τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν από τα δυτικά και βόρεια τμήματα και τις βραδινές ώρες θα απασχολούν κυρίως την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και μετά τα μεσάνυχτα περιοχές των Δωδεκανήσων με μπόρες και παροδικές καταιγίδες πιθανώς τοπικά λίγο πιο έντονες.

Πλήρως ανεπηρέαστο θα παραμείνει το ανατολικό Αιγαίο όπου εκτός από τις αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα δεν θα έχει κάποιο άλλο φαινόμενο. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 6 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 20 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔκες γενικά διευθύνσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο κυρίως ΒΒΑκοι στα 4-5 και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

ΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ FORECASTWEATHER. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΕΔΩ