Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο στην χώρα. Διαβάστε αναλυτικά.

08-29-2017 21:03 / 3799 προβολές
Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες το επόμενο 24ωρο στην χώρα. Διαβάστε αναλυτικά.
Φθινοπωρινή γεύση θα έχει ο καιρός την Τετάρτη 30/08 με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος, της Ηπειρωτικής, κυρίως, χώρας.

Πιο αναλυτικά όμως: 

Μεταμεσονύχτιες ώρες: Το μέτωπο που βρίσκεται στην Δυτική Μακεδονία αυτήν την ώρα θα κινηθεί νοτιοανατολικά επηρεάζοντας ήδη από το βράδυ αλλά και με την αλλαγή της ημέρας, την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και κυρίως τα Ανατολικά της τμήματα, με έντονες κατά τόπους βροχές, ενώ δεν αποκλείονται και οργανωμένες καταιγίδες. 
Παράλληλα βροχές επίσης αξιόλογου χαρακτήρα και πιθανές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Νότια Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα βόρεια τμήματα της Εύβοιας και ενδεχομένως και στην Πιερία. 
Σύντομα τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Βορειοανατολική Στερεά.
Πιο λίγες και πιο τοπικές οι βροχές στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Θράκη και την Στερεά Ελλάδα.

Πρωινές ώρες: Η κακοκαιρία θα μετακινηθεί νοτιοδυτικότερα με αποτέλεσμα την σταδιακή βελτίωση του καιρού τόσο στην Θράκη, όσο και στην Μακεδονία. Ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει βροχερός στην Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, ενώ θα αρχίσουν να επηρεάζονται περιοχές όπως η Αττική(κυρίως τα βόρεια και δυτικά τμήματα του νομού), η Κεντρική Εύβοια, ενώ διάσπαρτες καταιγίδες δεν θα πρέπει να αποκλειστούν στην Πελοπόννησο(κυρίως στα βορειοανατολικά) και στην Δυτική Στερεά. 

Μεσημεριανές-απογευματινές ώρες: Σημαντική η βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά τόπους στην Πελοπόννησο(κυρίως στα Δυτικά), στην ορεινή Κρήτη(αργότερα και στα πεδινά των νομών Χανίων και Ρεθύμνου), πιθανώς στην Ζάκυνθο και τα ορεινότερα τμήματα της Μακεδονίας.

Βραδινές ώρες: Υποχώρηση των φαινομένων και στις τελευταίες περιοχές, διάσπαρτες καταιγίδες στα ανοικτά του Νοτίου Ιονίου(ίσως αφήσουν κάποια μπόρα μικρής διάρκειας στην Ζάκυνθο), ενώ ενδεχομένως να επιμείνουν οι βροχές στην δυτική Κρήτη.

Από πλευράς ανέμων: Στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο πέλαγος, θα ενισχυθούν σημαντικά οι βορειοανατολικοί άνεμοι με ένταση στα 6-7 ενώ τοπικά στα ανοικτά δεν αποκλείονται και 8 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι βόρειοι στα 4-6 και τοπικά και στα 7 μποφόρ. Βορειοδυτικοί οι άνεμοι στο Καρπάθιο στα 5-6 μποφόρ.
Ισχυρούς βορειοανατολικούς θα πρέπει να περιμένουμε επίσης στην Πελοπόννησο(κατά τόπους), την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά, το Κεντρικό και Νότιο στα 6-7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ. 

Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη την χώρα. 
Ενδεικτικά, αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς μόνο τοπικά στην Δυτική χώρα, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Οι μέγιστες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα είναι στους 24-28 βαθμούς, ενώ στα ορεινά στους 14-21. 
Τις πρωινές ώρες στα ορεινότερα τμήματα της χώρας θα έχουμε και μονοψήφιες τιμές του υδραργύρου. 

Ν. Αττικής: Σταδιακά θα συννεφιάσει από τα βόρεια του νομού και θα σημειωθούν βροχές ή και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια και δυτικά τμήματά του. Σταδιακά από τις πρώτες μεσημεριανές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στα πεδινά από 20 έως 27 βαθμούς. 

Ν.Θεσσαλονίκης: Φαινόμενα ασθενούς έως μέτριας έντασης θα έχουμε μέσα στην νύχτα στο νομό κυρίως στις περιοχές κοντά στην Χαλκιδική. Ήδη από το πρωί θα έχουμε γρήγορη βελτίωση του καιρού. Ασθενείς και μεταβλητοί οι άνεμοι στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Η συνέχεια: Πέρα από κάποιες βροχές στην Κρήτη την Πέμπτη, δεν αναμένονται αλλού φαινόμενα, ενώ οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα Δυτικά και τα Βόρεια. Ο Σεπτέμβρης θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες στην χώρα και φυσιολογικές θερμοκρασίες. 

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός