Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Τρίτη 13/2/2018.

02-13-2018 00:38 / 1340 προβολές
Βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Τρίτη 13/2/2018.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας 13-14/2/2018 - Νέα επιδείνωση

Τρίτη 13/2: Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέσα στην Τρίτη σε σχεδόν όλη την χώρα. Ήδη από τα ξημερώματα βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες θα επηρεάζουν το Ιόνιο και την Ήπειρο.

Σχετικά γρήγορα τα φαινόμενα μέσα στο πρωί θα γενικευτούν σε όλη την δυτική Ελλάδα, ενώ στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Βαδίζοντας προς το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα διατηρηθούν στις παραπάνω περιοχές και θα επεκταθούν και στην ΝΔκη Πελοπόννησο αλλά και στην Μακεδονία με την μορφή ποτιστικών βροχών. Τέλος προς το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι τοπικά έντονα στα δυτικά, ωστόσο και οι ασθενείς/μέτριες βροχές θα συνεχίσουν να πέφτουν σε Θεσσαλία, Μακεδονία αλλά και στην Θράκη πλέον ενώ τοπικές μπόρες θα αναπτυχθούν στο Αιγαίο κυρίως στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. 

Σχετικά ανεπηρέαστα με ελάχιστα (η και καθόλου) φαινόμενα μέχρι το τέλος της μέρας θα παραμείνουν τα ανατολικά της Στερεάς (Εύβοια Αττική), η ανατολική Πελ/νησος, η ανατολική κυρίως Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πυκνές χιονοπτώσεις και πάλι θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά μας πάνω από τα 1000-1200 μέτρα (τοπικά στην Ροδόπη ίσως και 200-300 μέτρα πιο χαμηλά) ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείονται πρόσκαιρες ''εκπλήξεις'' και στην δυτική Μακεδονία. Η θερμοκρασία στα βόρεια από -3 έως 12 βαθμούς, στα δυτικά από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 0 έως 16 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 5 έως 17 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΝΔκοι στα 3-4 μποφόρ το πρωί για να ενισχυθούν προς το απόγευμα στα 7-8 μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι ΝΝΔκοι στα 3-5 και προς το βράδυ έως 6 μποφόρ.

Επιμέλεια Τάσος Κουρτζιάκης