Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά αύριο 23/5/2017 .

05-23-2017 23:00 / 2541 προβολές
Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Ηπειρωτικά αύριο 23/5/2017 .
Πιο αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα:

Στερεά Ελλάδα: Αρχικά σχεδόν αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του Κορινθιακού. Βαδίζοντας προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις που μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα δώσουν καταιγίδες στους Νομούς Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας. Αρκετές μπόρες θα εκδηλωθούν και στην δυτική Φθιώτιδα. Πιο ασθενή και περιορισμένα τα φαινόμενα στην Βοιωτία. Το βράδυ αναμένεται βελτίωση με διάσπαρτες νεφώσεις, που μόνο στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας και Φθιώτιδας υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν ασθενείς τοπικές βροχές που ταχέως θα σταματήσουν.
Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς. Κατά τη διάρκεια των καταιγίδων θα ενισχύονται για λίγο. Στην κεντροδυτική Στερεά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, ενώ στην Βοιωτία από βορειοανατολικές
Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς στην Αιτωλοακαρνανία και την Βοιωτία, τους 24 στην Φθιώτιδα, τους 23 στην νότια Φωκίδα και τους 21 στην δυτική Ευρυτανία.

Αττική: Αρχικά αίθριος καιρός. Προς το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις στην βόρεια ορεινή και βορειοδυτική Αττική που θα αφήσουν τοπικές μπόρες. Την νύχτα λίγες νεφώσεις θα παρελαύνουν στον Αττικό ουρανό, κάπως αυξημένες στον Σαρωνικό που δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν τοπικές ψεκάδες, κυρίως στα νησιά του Σαρωνικού και τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βόρειοι ασθενείς, το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιάδες στα 3-4 και τοπικά στον Σαρωνικό και τα δυτικά παραθαλάσσια τμήματα τα 5 μπόφορ. Το βράδυ δεν θα ξεπερνούν οι νοτιάδες τα 3 μπόφορ, παρά μόνον στα νησιά του Σαρωνικού που θα είναι κάπως πιο ενισχυμένοι
Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς στο Λεκανοπέδιο.

Εύβοια: Γενικά αίθριος καιρός με διάσπαρτες νεφώσεις κυρίως στο βορειότερο κομμάτι. Το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Δίρφυ, που ίσως αφήσουν ασθενή μπόρα. Τις νυχτερινές ώρες τοπικές ψεκάδες θα εκδηλώνονται στα βόρεια της Εύβοιας.
Οι άνεμοθ θα πνέουν γενικά από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 μπόφορ. Το βράδυ θα παρουσιάσουν εξασθένιση.
Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 24-25 βαθμούς βόρεια της Χαλκίδας.

Πελοπόννησος: Αρχικά βελτιωμένος καιρός. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που μέχρι το απόγευμα σε Αχαΐα, Αρκαδία, δυτική Αργολίδα και Κορινθία καθώς και ανατολική Ηλεία θα δώσουν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Μπόρες θα σημειωθούν και κατά μήκος του Πάρνωνα και του Ταΰγετου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στην δυτική Πελοπόννησο, από νοτιοανατολικές στην Ανατολική, στα 4-5 μπόφορ το μεσημέρι με σταδιακή εξασθένιση. 
Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 25-26 βαθμούς στις ευαίσθητες στην ζέστη περιοχές (δυτική Αχαΐα, βόρεια Ηλεία, κεντρική Μεσσηνία, νότια Λακωνία, Αργος, Κορινθία)

 Μακεδονιας Τριτη 23/5/17

Η Τρίτη θα ξεκινήσει σε όλη την Μακεδονία εξαιρετικά με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα σε κεντρική και δυτική Μκαεδονία. Ωστόσο γρήγορα προς τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν πυρήνες καταιγίδων όπου στην κεντρική και δυτική Μακεδονία θα είναι τοπικά αρκετά ισχυροί και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις ίσως και πρόσκαιρη ενίσχυση των ανέμων. Ελαφρώς πιο περιορισμένη η αστάθεια στην ανατολική Μακεδονία, χωρίς να αποκλείεται όμως και εκεί πρόσκαιρη ισχυρή καταιγίδα. Με την δύση του Ήλιου τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχουν σταματήσει παντού. Η θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ.

 Θράκης Τρίτη 23/5/17
Η ημέρα στην Θράκη θα ξεκινήσει άψογα με πλήρη ηλιοφάνεια παντού. Προς το μεσημέρι όμως θα αρχίσουν να αναπτύσσονται σύννεφα αρχικά στα ορεινά και έπειτα θα επεκταθούν και στα πεδινά. Δεν αποκλείεται τοπικός πρόσκαιρος όμβρος κυρίως κοντά στα βουνά. Οι αραιές νεφώσεις θα παραμείνουν μέχρι και το βράδυ χωρίς να καταφέρουν να δώσουν κάποιο φαινόμενο. Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά ΒΑκοι στα 3-4 μποφόρ ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑκους στα 2-3 μποφόρ.


 ΒΑ Αιγαιου Τριτη 23/5/17 
Η μέρα θα κυλίσει στο ΒΑκο Αιγαίο με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, καθώς θα επικρατεί ηλιοφάνεια παντού. Προς το βράδυ και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα θα αρχίσουν μερικές αραιές νεφώσεις να καλύπτουν τον ουράνιο θόλο στην Λήμνο και την Λέσβο κυρίως και αργότερα και στην Χίο. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 3-4 και ίσως στην περιοχή της Σάμου τοπικά και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ-ΣΠΟΡΑΔΕΣ
ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΜΕΤΡΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ. ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.(ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ FB ΚΑΙ ΣΤΟ BLOG e-meteolarissa.blogspot.gr ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΑ ΠΙΟ ΦΡΕΣΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ).

OI ANEMOI ΘΑ ΠΝΕΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 2-3 ΜΠΟΦΟΡ.

Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ
ΛΑΡΙΣΑ 11-27
ΤΡΙΚΑΛΑ 11-27
ΚΑΡΔΙΤΣΑ 11-27
ΒΟΛΟΣ 14-24
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 12-25
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 12-25
ΦΑΡΣΑΛΑ 12-26
ΑΓΙΑ 11-24
ΑΓΧΙΑΛΟΣ 13-24 (απο ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΝΑΚΟΛΟΥ και e-meteolarissa)

Κυκλάδες: Με πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει η αυριανή ημέρα στον νομό των Κυκλάδων και με τον ήλιο να επικρατει στο μεγαλυτερο μερος του νομου.Ισως εχουμε αραιές νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά της Νάξου χωρίς να δωσουν κάποια φαινόμενα . Οι άνεμοι στα ανατοτολικά νησιά του νομού απο δυτικές διευθύνσεις μεχρι το μεσημέρι και αργότερα βορειοδυτικοί εως 4bf. Στο υπόλοιπο του νομού βορειοδυτικοί με την ιδια ένταση. Ισως στα νότια ανοιχτά οι ριπές να αγγίξουν τα 5bf. Η θερμοκρασία απο 16 έως 24 βαθμούς κελσίου η μέγιστη .

Προγνωση καιρου δυτικης Ελλαδας Τριτη 23/5/2017

Η μέρα ξεκινάει στην δυτική χώρα με τοπικές αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο σχετικά γρήγορα αστάθεια θα αναπτυχθεί σε όλη την δυτική Ελλάδα με έμφαση περιοχές κοντά σε ορεινά. Τα φαινόμενα μάλιστα στην Ήπειρο αλλά και κατά μήκος του κορμού της Πίνδου θα είναι τοπικά αρκετά ισχυρά και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες για χαλαζοπτώσεις. Λίγο πιο μεμονωμένες οι καταιγίδες στην δυτική Στερεά ενώ ακόμα πιο τοπικές και κυρίως στα ορεινά να είναι οι καταιγίδες στην ΒΔκη Πελ/νησο. Οι μπόρες και οι καταιγίδες σταδιακά προς το βράδυ θα αρχίζουν να εξασθενούν ενώ μέχρι τα μεσάνυχτα θα πρέπει να έχουν σταματήσει παντού τα φαινόμενα και θα επικρατεί αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 8 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί και πολύ ασθενείς στα 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ.

Ιονιων νησων Τριτη 23/5/2017

Ο καιρός θα κυλίσει στο Ιόνιο με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το βράδυ τοπικά. Μικρή η πιθανότητα για τοπική μπόρα η και καταιγίδα στην Κέρκυρα κυρίως αλλά και στην Λευκάδα. Η θερμοκρασία από 15 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι από ΒΔκες διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ. 

 Κρητης Τριτη 23/5/2017

Η Τρίτη θα κυλίσει με ηλιόλουστο καιρό σε όλο το νησί της Κρήτης και πολύ καλές καιρικές συνθήκες παντού. Και τις νυχτερινές ώρες θα επικρατεί αίθριος καιρός σχεδόν παντού εκτός από τα πολύ δυτικά τμήματα του νησιού που θα υπάρξουν τοπικές πολύ αραιές νεφώσεις άνευ σημασίας φυσικά. Η θερμοκρασία από 12 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι ΔΒΔκοι στα 3-4 και τοπικά στα ανατολικά του νησιού έως 5 μποφόρ. 

Δωδεκάνησα :Τρίτη 23 Μαίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα τμήματα.

Άνεμοι ΒΔ θα ακουμπήσουν το μεσημέρι τα 5-6 και τοπικά ανάμεσα σε Ρόδο Καστελλόριζο τα 7 bf.

Μικρή άνοδο θα παρουσιάσουν οι θερμοκρασίες που θα ακουμπήσουν τους 23°C στα βορειότερα και τους 24°C στα νοτιότερα τμήματα.Την νύχτα δεν προβλέπεται να πέσουν κάτω απο τους 15-16.. βαθμούς.

Υγρασία : 50% - 90%

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς Cyclone of Rhodes 2012-2017

Εκτιμήσεις:
-Θράκη, Μακεδονία, Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη: Τάσος Κουρτζιάκης
-Κεντροδυτική Στερεά, Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησος: Δημήτρης Σεμερτζίδης
-Ήπειρος, Ιόνια νησιά: Θοδωρής Κοντός
-Δωδεκάνησα: Γιάννης Μανωλάς
-Θεσσαλία: Βασίλης Πανάκογλου