Πρόγνωση καιρού Δυτικής Eλλάδος για την Μ.Εβδομάδα,προοπτική για Πάσχα 2016

04-25-2016 15:27 / 1717 προβολές
Πρόγνωση καιρού Δυτικής Eλλάδος  για την Μ.Εβδομάδα,προοπτική για Πάσχα 2016

Μ.Δευτέρα 25/04: Η συννεφιά θα κυριαρχεί σε όλη την Δυτική χώρα το πρωινό της Μεγάλης Δευτέρας. Παράλληλα θα σημειώνονται πολύ τοπικά ασθενείς μπόρες στην Ήπειρο. Το μεσημέρι οι βροχές σταδιακά θα γενικεύονται. Από το απόγευμα-βράδυ αναμένεται κύμα επιδείνωσης από βορρά προς νότο με βροχές και καταιγίδες. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο βόρειο Ιόνιο. Χιονοπτώσεις θα σημειώνονται πάνω 1400-1500 μέτρα στην Ήπειρο.

Άνεμοι:Αρχικά θα είναι παντού Δυτικοί-Νοτιοδυτικοί στα 2-4 μποφόρ. Το απόγευμα θα ενισχυθούν λίγο και αργά το βράδυ θα στραφούν σε Βορειοδυτικούς με ένταση στα 4-6 και τοπικά και στα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Νησιά Ιονίου:12-19 τοπικά και 20 βαθμοί, Ήπειρος:8-17, Δυτική Στερεά:10-19, Δυτική Πελοπόννησος:11-20, Οροσειρά Πίνδου:3-11.

Μ.Τρίτη 26/04: Τα μεσάνυχτα της Τρίτης θα συνεχίσουν να σημειώνονται βροχές σε όλα τα δυτικά, πλην της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου. Την ίδια ώρα στα ορεινά της Ηπείρου πάνω από τα 1100-1200 μέτρα θα έχουμε ασθενείς χιονοπτώσεις. Σταδιακά θα σταματήσουν και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται από το ξημέρωμα. Μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα έχει καθαρίσει σε όλη την Δυτική χώρα και θα διατηρηθεί καλός μέχρι το τέλος της ημέρας.

Οι άνεμοι αρχικά θα είναι Βορειοδυτικοί στα 4-6 και στο βόρειο Ιόνιο στα 5-7 μποφόρ, ωστόσο γρήγορα θα εξασθενήσουν. Το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο θα γίνουν Δυτικοί.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, από 6 έως 16 στην Ήπειρο, από 8 έως 17 στην Δυτική Στερεά, από 9 έως 17 στην Δυτική Πελοπόννησο και από 0 έως 11 στα ορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας.

Μ.Τετάρτη 27/04: Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Γρήγορα όμως θα συννεφιάσει στα βορειοδυτικά και στην συνέχεια σε όλη την Ήπειρο και την Δυττική Στερεά. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν κάποιες ασθενείς μπόρες άνευ σημασίας στην Κέρκυρα και την Δυτική Ήπειρο.

Άνεμοι: Στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο αρχικά θα είναι Νότιοι-Νοτιοδυτικοί, ενώ στο νότιο Ιόνιο θα είναι Βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ. Από το απόγευμα θα έχουν Νότια διεύθυνση στο Βόρειο Ιόνιο και Νοτιοδυτική στα υπόλοιπα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 τοπικά και 20 βαθμούς στα Επτάνησα, από 3 έως 18 στην Ήπειρο, από 6 έως 20 στην Δυτική Στερεά, από 7 έως 21 στην Δυτική Πελοπόννησο και από -2 έως 13 στην Πίνδο.

Μ.Πέμπτη: Η συννεφιά θα διατηρηθεί και την Μεγάλη Πέμπτη σε όλη την δυτική χώρα από το μεσημέρι και μετά. Και πάλι υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιων ασθενών βροχοπτώσεων κυρίως στα Επτάνησα το απόγευμα-βράδυ.

Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοανατολικοί στο Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο στα 2-3 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Ιόνιο θα είναι μεταβλητοί με την ίδια ένταση. Αργά το βράδυ θα γίνουν Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί παντού.

Θερμοκρασία: Επτάνησα:10-21 βαθμοί, Ήπειρος:8-20, Δυτική Στερεά:9-22 τοπικά και 23, Δυτική Πελοπόννησος:9-24, Οροσειρά Πίνδου:1-17.

Μια ματιά στο μακροπρόθεσμο μέλλον: Την Μεγάλη Παρασκευή τα τωρινά στοιχεία δείχνουν ότι το πρωί θα έχουμε βροχές μέτριας έντασης σε σχεδόν όλη την δυτική Ελλάδα. Όμως οι βροχές γρήγορα θα σταματήσουν. Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι κατά κύριο λόγω συννεφιασμένος παντού, χωρίς φαινόμενα όμως. Παρόμοιες συνθήκες και την Κυριακή του Πάσχα, ωστόσο θα έχουμε και κάποια διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο(μέγιστες ακόμη και στους 28 βαθμούς), ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα έχουμε μικρή πτώση(24-25 βαθμοί).

Επιμέλεια : Θεόδωρος Κοντός