Μεταβολή του καιρού στην Δυτική χώρα από την Τρίτη 3/1. Προοπτική εξέλιξης καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο.

01-03-2017 00:21 / 2212 προβολές
Μεταβολή του καιρού στην Δυτική χώρα από την Τρίτη 3/1. Προοπτική εξέλιξης καιρού μέχρι το Σαββατοκύριακο.
Καλή χρονιά σε όλους!!
Μετά από αρκετές ημέρες, ο καιρός αλλάζει πρόσωπο γενικευμένα στην Δυτική Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά για την Τρίτη 3 Ιανουαρίου: 
Η μέρα θα ξεκινήσει με διάσπαρτες συννεφιές, πιο πυκνές στα Νοτιοδυτικά, όπου αναμένονται τοπικές μπόρες ασθενούς έντασης.
Προς το μεσημέρι θα αρχίσει να συννεφιάζει πυκνά από τα βορειοδυτικά και το απόγευμα αναμένονται οι πρώτες μπόρες κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, αλλά τοπικά και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.
Όσο βαδίζουμε προς την αλλαγή ημέρας τα φαινόμενα θα γενικεύονται στα Επτάνησα και στα παραθαλάσσια της Ηπείρου. Πιθανότατα θα σημειωθούν και καταιγίδες τοπικά. Στα υπόλοιπα τοπικά φαινόμενα.
Στην Ανατολική Ήπειρο, ενδέχεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις πάνω από τα 900 μέτρα στην αλλαγή της ημέρας.
Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε Δυτικούς-Νοτιοδυτικούς με ένταση 2-4 μποφόρ και τοπικά στην Πίνδο και 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασίες: Ήπειρος: -1-13(Ορεινά: -5-6)
Επτάνησα: 3-14(Ορεινά: -2-8)
Δυτική Στερεά: 1-13 τοπικά και 14(Ορεινά: -2-9) 
Δυτική Πελοπόννησος: 2-15(Ορεινά 4-5 βαθνούς χαμηλότερη).

Η Τετάρτη 4/1 θα είναι μία βροχερή μέρα για το σύνολο της Δυτικής χώρας, με βροχές αρχικά στα Βόρειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά βάση πάνω από τα 1200 με 1300 μέτρα. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί κατά τόπους και πρόσκαιρα.
Αρχικά μεταβλητοί οι άνεμοι, ωστόσο σταδιακά θα επικρατήσει ο βόρειος-βορειοδυτικός στο Ιόνιο. 
Θερμοκρασίες: Άνοδο ως προς τις ελάχιστες, χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή οι μέγιστες.

Το πρώτο μισό της Πέμπτης δείχνει να κυριαρχεί η συννεφιά και σταδιακά ο καιρός θα επιδεινωθεί παντού. Αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις κυρίως στην Ήπειρο. Οι χιονοπτώσεις αρχικά θα εντοπίζονται πάνω από τα 1000 μέτρα ωστόσο πολύ γρήγορα τα χιόνια θα κατέβουν πολύ χαμηλά. 
Την ημέρα των Θεοφανείων τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν λιγάκι όμως θα εξακολουθήσουν να εκδηλώνονται, με τα χιόνια στην Ήπειρο να σημειώνονται αρχικά πάνω από τα 400 μέτρα. 
Το βράδυ της Παρασκευής μπαίνκυν στο παιχνίδι πεδινές περιοχές των Επτανήσων της Δυτικής Στερεάς και Πελοποννήσου με χιόνια τα οποία από βορρά προς νότο θα εξασθενήσουν σταδιακά από το πρωί της Πέμπτης. 
Οι βορειοδυτικοί θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και θα ενισχυθούν με ένταση στα 5-7 μποφόρ, ενώ στα Ηπειρωτικά θα κυριαρχεί ο Βορειοανατολικός αλλά πιο εξασθενημένος.  
Η θερμοκρασίες αναμένεται να πέσουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Θα υπάρξει νέα ενημέρωση αύριο από την σελίδα μας και για τα Δυτικά. Κάποιες περιοχές είναι πολύ κοντά στο χιόνι για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. 
Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός