ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 04/05-07/05

05-03-2016 20:28 / 1777 προβολές
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ 04/05-07/05

Καλησπέρα και Χριστός Ανέστη.

Μετά την κακοκαιρία που έπληξε την Δυτική χώρα, ο καιρός θα παραμείνει άστατος αύριο, ενώ θα παρουσιάσει σχετική βελτιώση από την Πέμπτη στα βορειοδυτικά. Ωστόσο δεν θα λείπουν οι βροχές και οι μεμονομένες καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. 

Πιο αναλυτικά:

Τετάρτη 04/05:Το ξημέρωμα ο καιρός θα είναι κατα κύριο λόγο συννεφιασμένος παντού ενώ τοπικά θα παρουσιάζονται ανοίγματα. Αρκετά μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στην Πίνδο πάνω από τα 1650 μέτρα την νύχτα προς την Τετάρτη.Από το μεσημέρι θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο καθώς και στα Ηπειρωτικά. Τα πιο έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Πιο λίγα φαινόμενα στην Κέρκυρα, όπου εκεί υπάρχουν πιθανότητες για κάποια καταιγίδα το πρωί. Καταιγίδες αναμένουμε αρχικά στα ανοικτά του Βορείου Ιονίου και στην συνέχεια και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης μεμονομένων διάσπαρτων καταιγίδων και στα ηπειρωτικά. Τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων στην Πίνδο θα ανέβουν στα 1800-1900 μέτρα από το μεσημέρι. To βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν σταδιακά από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά. 

Άνεμοι: Θα έχουν βορειοδυτική διεύθυνση στα 3-4 μποφόρ και στα ανοικτά έως 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20οC στα Επτάνησα, από 6 έως 18οC Ήπειρο, από 8-19οC στην Δυτική Στερεά, από 9 έως 18οC στην Δυτική Πελοπόννησο και από 1 έως 13οC στα ορεινά. 

Πέμπτη 05/05: Η μέρα θα ξεκινήσει με αρκετά σύννεφα στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας με εξαίρεση τα βορειοδυτικά όπου ο καιρός θα είναι πιο ανοικτός. Το μεσημέρι θα σημειωθούν βροχές στα δυτικά ηπειρωτικά και κυρίως στην δυτική-νοτιοδυτική Πελοπόννησο. Εκεί υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μεμονομένες καταιγίδες μικρής διάρκειας. Όσο πλησιάζουμε προς το βράδυ τόσο θα λιγοστεύουν τα φαινόμενα και τελικά θα σταματήσουν παντού. 

Οι άνεμοι θα έχουν βόρεια-βορειοδυτική διεύθυνση στα 2-4 μποφόρ και στα ανοικτά ακόμη και 5. Από το απόγευμα θα παραμείνουν στα ανοικτά βόρειοι και θα εξασθενήσουν, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι μεταβλητοί πολύ ασθενείς. 

Θερμοκρασία: Νησιά Ιονίου:10-21oC,Ήπειρος:6-20oC,Δυτική Στερεά:7-21oC,Δυτική Πελοπόννησο:9-20oC,Οροσειρά Πίνδου:0-14oC.

Ακολουθεί χάρτης της ιστοσελίδας www.okairos.gr

Παρασκευή 06/05: Αρχικά περιμένουμε αίθριο καιρό σε όλη την δυτική χώρα. Τις μεσημεριανές ώρες θα συννεφιάσει ο καιρός στα Ηπειρωτικά και πολύ τοπικά και στα νησιά του Ιονίου. Και πάλι θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην ηπειρωτική χώρα αλλά αυτήν την φορά πιο τοπικά. Υπαρκτό το ενδεχόμενο σποραδικών καταιγίδων. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε αυτές τις περιοχές και θα είναι σχεδόν παντού αίθριος. 

Άνεμοι: Αρχικά θα είναι Ανατολικοί-Νοτιοανατολικοί ασθενείς. Από το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί-κυρίως νότιοι-πολύ ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-21οC στα Ιόνια νησιά, από 7 έως 22oC στην Ήπειρο, από 10-22oC τοπικά και 23oC στην Δυτική Στερεά, από 9-22oC στην Δυτική Πελοπόννησο και από 1-16oC στα ορεινά της Πίνδου.

Ακολουθεί χάρτης της ιστοσελίδας www.meteociel.fr

Σάββατο 07/05: Παρόμοιο καιρικό σκηνικό με την Παρασκευή περιμένουμε και το Σάββατο. Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό και τοπικές συννεφιές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην Ήπειρο κυρίως. Έτσι το μεσημέρι θα έχουμε θερμικές αστάθειες στην Ήπειρο. Ο καιρός σταδιακά θα καθαρίσει στην συνέχεια.

Οι άνεμοι θα έχουν Νότια-Νοτιοανατολική διεύθυνση στα 2-4 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Ιόνια Νησιά:10-21oCτοπικά και 22oC, Ήπειρος:7-20oC, Δυτική Στερεά:8-22oC πρόσκαιρα και 23oC, Δυτική Πελοπόννησος:11-23oC, Οροσειρά Πίνδου:1-17oC.

 

Μακροπρόθεσμη εκτίμηση: Μετά το Σάββατο φαίνεται πως οι αστάθειες στα Ηπειρωτικά θα σταματήσουν και δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις στην δυτική χώρα παρά μόνο εναλλαγές συννεφιάς και ήλιου. Γενικευμένεςβροχοπτώσεις φαίνονται γύρω στις 12 Μαϊου, όμως επειδή απέχουμε αρκετά πιθανόν η ημερομηνία να αλλάξει. Από πλευράς ανέμων δεν φαίνεται κάτι το ανυσηχητικό τις επόμενες μέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο από τις 9 του μήνα και ύστερα με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν στα Ηπειρωτικά τους 26-28oC. 

Ακολουθεί χάρτης της ιστοσελίδας www.meteociel.fr

Επιμέλεια:Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)