ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08/05(+ΧΑΡΤΕΣ)

05-07-2016 16:04 / 1574 προβολές
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 08/05(+ΧΑΡΤΕΣ)

Καλησπέρα σας. 

Η αστάθεια των τελευταίων ημερών θα διατηρηθεί και σήμερα Σάββατο στην Ηπειρωτική χώρα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Ωστόσο αυτή θα είναι και είναι και η τελευταία μέρα γενικευμένης αστάθειας.

Πιο αναλυτικά, για αύριο Κυριακή 08/05, ο καιρός αρχικά θα είναι καλός με λίγα σύννεφα κυρίως στα βορειοδυτικά. Όμως στα Ηπειρωτικά και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο της Πίνδου και στην Δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε συννεφιά και μάλιστα πυκνή. Αργά το πρωί και κατά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχοπτώσεις κυρίως στην νότια-νοτιοδυτική Πελοπόννησο και πολύ τοπικά και στα Ηπειρωτικά. Σταδιακά τα ασθενή φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καθαρίσει παντού με εξαίρεση τα βορειότερα τμήματα της οροσειράς της Πίνδου. Εκεί θα επιμείνει η συννεφιά χωρίς να δώσει φαινόμενα.

Άνεμοι: Αρχικά θα είναι Νοτιοανατολικοί 2-3 μποφόρ και στα ανοικτά έως 5. Από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Βόρειους-Βορειοανατολικούς στα 2-3 μποφόρ στα Βόρειο και Κεντρικό Ιόνιο ενώ στα Νοτιότερα τμήματα του Ιονίου θα είναι Ανατολικοί 3-5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί από 10 έως 22oC στα Ιόνια νησιά, από 6 έως 21oCστην Ήπειρο, από 10 έως 22oC στην Δυτική Στερεά, από 9 έως 21 τοπικά και 22oC στην Δυτική Πελοπόννησο και από 1 έως 17oC στην οροσειρά της Πίνδου.

Ακολουθούν χάρτες:

ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

ΒΡΑΔΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

Για την εξέλιξη του καιρού της Δυτικής χώρας για την εβδομάδα που έρχεται θα ενημερωθείτε σε νέο άρθρο.

Επιμέλεια:Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)