ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 20-22/05. ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!

05-20-2016 16:02 / 3491 προβολές
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 20-22/05. ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ!

Καλησπέρα σας.
Μετά απο αρκετές μέρες παρουσιάζει ενδιαφέρον ο καιρός στην Δυτική χώρα. Σημαντική κακοκαιρία καταφθάνει τις επόμενες ώρες και αρκετές περιοχές αναμένεται να δουν αξιόλογο νερό.
Πιο αναλυτικά:

-Ήδη από σήμερα Παρασκευή 20/05 το πρωί σημειώνονται στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής χώρας βροχοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης. Όσο περνάει η ώρα τόσο και θα δυναμώνουν τα φαινόμενα. Αναμένονται δύο ισχυρά κύματα βροχοπτώσεων.
Ώρες 18:00-21:00:Πρώτο πέρασμα ισχυρών βροχοπτώσεων με το βόρειο Ιόνιο να βλέπει τις περισσότερες βροχές μαζί με την Ήπειρο. Οι καταιγίδες διάσπαρτες σε Ήπειρο και Δυτική Στερεά. Πιο ασθενή φαινόμενα στην Πελοπόννησο.
Ώρες 22:00-06:00 πρωί Σαββάτου: Ισχυρή κακοκαιρία με πολλές βροχές σε όλα τα Δυτικά. Ιδιαίτερη προσοχή στις παρακάτω περιοχές:
Νόμος Κέρκυρας,σύνορα Ηπείρου Αλβανίας. Αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής, καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις. Ενδεχόμενο δημιουργίας γραμμής καταιγίδων που θα σαρώσει την Δυτική χώρα από τα Δυτικά προς τα ανατολικά. Πιο ήπια φαινόμενα από την Δυτική Στερεά και Νοτιότερα. Και εκεί όμως δεν θα λείπουν οι καταιγίδες που το ξημέρωμα θα είναι αρκετά γενικευμένες.

Οι άνεμοι Νότιοι-Νοτιοανατολικοί 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ με τάση εξασθένησης το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Παρασκευής θα φτάσει τους 22 βαθμούς στα Επτάνησα, τους 20 στην Ήπειρο, τους 24-25 στην Δυτική Στερεά, τους 24 στην Δυτική Πελοπόννησο και τους 16 στην Πίνδο.

Ακολουθεί χάρτης της ιστοσελίδας okairos.gr για απόψε το βράδυ.



-Σάββατο 21/05: Το πρωί θα λαμβάνουν χώρα γενικευμένες καταιγίδες σε όλα τα δυτικά. Το μεσημέρι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν σχεδόν παντού. Τα πιο ισχυρά φαινόμενα τα περιμένουμε στην Δυτική Στερεά και τοπικά και στην Δυτική-Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Από το απόγευμα οι βροχές στο βόρειο Ιόνιο και στην Νοτιοδυτική Πελοπόννησο θα σταματήσουν, ενώ στα Ηπειρωτικά οι καταιγίδες και οι βροχές που θα εκδηλώνονται, το βράδυ θα γίνουν πιο τοπικές και θα σταματήσουν.

-Ειδική πρόγνωση για τα Επτάνησα: Το Σάββατο τα Επτάνησα γιορτάζουν την επέτειο ένωσης τους με την Ελλάδα. Ο καιρός φαίνεται πως θα εμποδίσει τις πρωινές εκδηλώσεις. Οι παρελάσεις στον νομό Κεφαλλονιάς δύσκολα θα διεξαχθούν καθώς αναμένεται καταιγίδα κατά την ώρα έναρξης τους. Στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα οι παρελάσεις πιθανόν να γίνουν αλλά με δυσκολία καθώς θα ψιχαλίζει κατά περιόδους.

Άνεμοι: Βόρειοι-Βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στα ανοικτά 4-6.

Θερμοκρασία: Νησιά Ιονίου:13-20, Ήπειρος:11-19, Δυτική Στερεά:12-21, Δυτική Πελοπόννησος:13-21, Οροσειρά Πίνδου:6-15.

Χάρτης της ιστοσελίδας okairos.gr για αύριο το μεσημέρι.


-Κυριακή 22/05: Με αίθριο καιρό σε όλα τα δυτικά θα ξεκινήσει η Κυριακή. Από το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα Ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας σε Ήπειρο και Δυτική Πελοπόννησο, ενώ δεν αποκλείονται και μεμονωμένες καταιγίδες. Όμως από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και θα ξαναγίνει αίθριος.

Οι άνεμοι στα ανοικτά του Ιονίου θα είναι βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ, ενώ στα παραθαλάσσια μεταβλητοί πολύ ασθενείς. Από το μεσημέρι θα γίνουν βορειοδυτικοί παντού με ασθενή ένταση.

Θερμοκρασία:
Νησιά Ιονίου:12-24 βαθμοί, Ήπειρος:9-23, Δυτική Στερεά:10-25, Δυτική Πελοπόννησος:10-25 τοπικά και 26, Οροσειρά Πίνδου:6-18.

Χάρτης της ιστοσελίδας meteociel.fr

-Μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη εκτίμηση: Την Δευτέρα αίθριος θα είναι ο καιρός όμως το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στην Πίνδο.
Μεταβολή εξπρές την Τρίτη. Πέρασμα βροχών μέτριας έντασης από τα βορειοδυτικά και βελτίωση το μεσημέρι. Αστάθειες φαίνονται κατά τις θερμές ώρες της ημέρας στα Ηπειρωτικά το διήμερο Τετάρτη-Πέμπτη.
Οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα την επόμενη εβδομάδα. Το διήμερο 25-26 Μαΐου θα είναι ισχυροί και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ στα ανοικτά του Ιονίου.
Όσον αφορά της θερμοκρασίες, την Δευτέρα ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειώσει μικρή πτώση, ενώ από την Πέμπτη η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει και θα προσπαθήσει να φτάσει σε καλοκαιρινά επίπεδα στο τέλος του μήνα.

Χάρτης της ιστοσελίδας meteociel.fr

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους.

Επιμέλεια:Θοδωρής Κοντός(Theocorfu)