ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ(29/04-02/05).ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

04-29-2016 13:22 / 2328 προβολές
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ(29/04-02/05).ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Πιο αναλυτικά:

Μ.Παρασκευη 29/04:Από τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται ασθενείς βροχές στο βόρειο Ιόνιο. Γρήγορα και προς το ξημέρωμα θα μεταφερθούν σε όλη την Ήπειρο και θα ενταθούν λίγο. Στο Νότιο Ιόνιο και νοτιότερα της Αιτωλοακαρνανίας η πιθανότητα να σημειωθούν φαινόμενα είναι μικρή. Αν σημειωθούν δεν θα είναι κάτι το αξιόλογο. Μέχρι το μεσημέρι οι βροχές θα έχουν σταματήσει σε όλα τα Βορειοδυτικά και ίσως να εντοπίζονται μόνο στα βόρεια της Πίνδου. Σταδιακά ο καιρός θα καθαρίσει παντού και η περιφορά των επιταφείων θα γίνει κανονικά.

Άνεμοι: Θα έχουν Ανατολική-Νοτιοανατολική διεύθυνση στα 2-4 μποφόρ και στα ανοικτά του Νοτίου Ιονίου 4-6 τοπικά και 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι-απόγευμα και από το βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε Βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς στα Ιόνια νησιά, από 9-23 στην Ήπειρο και από 4 έως 18 βαθμούς στα ορεινά. Υψηλότερες θερμοκρασίες περιμένουμε σε περιοχές όπου θα έχουμε μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιο συγκεκριμένα, στην Δυτική Στερεά το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 25 τοπικά και 26 βαθμούς και στην Δυτική Πελοπόννησο από 11 έως 27 τοπικά και 28.

 

Μ.Σάββατο 30/04:Η ημέρα θα ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες και ηλιοφάνεια σε σχεδόν όλα τα δυτικά. Συννεφιές θα εντοπίζονται στο ορεινό όγκο της Πίνδου. Εκεί υπάρχουν πιθανότητες για κάποιες τοπικές βροχές το απόγευμα. Το βράδυ αναμένουμε αραιή συννεφιά παντού, ενώ κατά τόπους θα είναι και πιο πυκνή. Με καλό καιρό σε όλα τα δυτικά η Ανάσταση και συννεφιά μόνο στα ορεινά. 

Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι-Βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ και στα ανοικτά του Ιονίου 3-5 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Ν.Ιονίου:13-24 βαθμοί, Ήπειρος:9-24 τοπικά και 25 βαθμοί, Δυτική Στερεά:11-26, Δυτική Πελοπόννησος:12-27, Οροσειρά Πίνδου:3-20.

 

Κυριακή του Πάσχα 01/05: Ο καιρός θα είναι αίθριος το πρωί της Κυριακής του Πάσχα με κάποια σύννεφα κατά τόπους. Από το μεσημέρι σε όλα τα δυτικά ο καιρός θα κλείσει και από το απόγευμα θα αρχίσουν να σημειώνονται ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά και τοπικά και στο Κεντρικό Ιόνιο και την Δυτική Πελοπόννησο. Μεμονομένες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά. 

Άνεμοι: Αρχικά Βόρειοι-Βορειοδυτικοί πολύ ασθενείς και στην συνέχεια μεταβλητοί. Από το βράδυ θα στραφούν σε Ανατολικούς-Νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς στα Ιόνια Νησιά, από 9 έως 21 στην Ήπειρο, από 12 έως 24 τοπικά και 25 βαθμούς στην Δυτική Στερεά, από 12 έως 25 στην Δυτική Πελοπόννησο και από 4 έως 19 βαθμούς στα ορεινά.

 

Δευτέρα του Πάσχα 02/05: Τις πρωινές, θα σημειώνονται τοπικές βροχές, ασθενούς έντασης στην Ηπειρωτική χώρα. Το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά οι βροχές θα δυναμώσουν και θα εξαπλωθούν σε όλη την δυτική χώρα. Κακοκαιρία αναμένουμε το μεσημέρι-απόγευμα σε όλα τα δυτικά πλην της Νοτιοδυτικής Πελοπόννησου και μάλιστα τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά. Το βράδυ θα εξασθενήσουν σχετικά αλλά θα εξακολουθεί να βρέχει στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής χώρας. 

Οι άνεμοι θα είναι Νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και το μεσημέρι θα γίνουν με μικρή εξασθένηση στο βόρειο και κεντρικό Ιόνιο και με τάση ενίσχυσης στο Νότιο. 

Θερμοκρασία: Θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές. Ιόνια Νησιά:11-19 βαθμοί, Ήπειρος:9-19, Δυτική Στερεά:10-20, Δυτική Πελοπόννησος:12-22 και οροσειρά Πίνδου 4-14.

 

Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση: Την Τρίτη του Πάσχα ο καιρός θα διατηρηθεί βροχερός στο πρώτο μισό της ημέρας και μάλιστα τα φαινόμενα δείχνουν πάλι ισχυρά. Ωστόσο από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Άστατος  ο καιρός την Τετάρτη με βροχές κυρίως στα Ηπειρωτικά. Οριστική βελτίωση φαίνεται από την Πέμπτη το απόγευμα. Όσον αφορά της θερμοκρασίες, την Τρίτη του Πάσχα οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 17-18 βαθμούς. Παρόμοιες θερμοκρασίες και την Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα. 

Αν υπάρξει οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στα στοιχεία της κακοκαιρίας που έρχεται την Δευτέρα του Πάσχα θα σας ενημερώσουμε.

Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα με υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας.

Επιμέλεια:Θοδωρής Κοντός.