Δυτική Ελλάδα: Βροχές και χιόνια στα ημιορεινά. Εκτίμηση καιρού για την Πέμπτη 15/2/2018.

02-14-2018 23:11 / 1156 προβολές
Δυτική Ελλάδα: Βροχές και χιόνια στα ημιορεινά. Εκτίμηση καιρού για την Πέμπτη 15/2/2018.
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην Δυτική Ελλάδα την Πέμπτη 15/2. Αιτία, το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί από την Νότια Ιταλία προς την χώρα μας τις επόμενες ώρες.

Πιο αναλυτικά:
Μέχρι τα μεσάνυχτα θα έχει ξεκινήσει να βρέχει ασθενώς έως μέτρια στα νησιά του Ιονίου. Μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα έχουν γίνει περισσότερα και θα επηρεάζουν πλέον τις ακτές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.
Μέσα στην νύχτα, βροχές κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στο κεντρονότιο Ιόνιο και προς το ξημέρωμα στα παραθαλάσσια της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Καταιγίδες θα σημειωθούν στα Νοτιοδυτικά, πιθανώς συνοδευόμενες από χαλάζι.
Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά κατά τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και μέχρι το απόγευμα θα περιοριστούν στο Νότιο Ιόνιο και στην Πίνδο. 
Περαιτέρω βελτίωση αναμένεται προς το βράδυ. 

Όσον αφορά τις χιονοπτώσεις: Μέσα στην νύχτα και προς το ξημέρωμα θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις τοπικά πυκνές, στην Ήπειρο πάνω από τα 500-600 μέτρα τοπικά κοντά στην Πίνδο και χαμηλότερα(πιθανή χιονόπτωση και στην πόλη των Ιωαννίνων), πάνω από τα 700-800 στην Αιτωλοκαρνανία(Νότια Πίνδος), στα 800-900 στα Επτάνησα και πάνω από τα 700 στην Δυτική Πελοπόννησο. Το μεσημέρι και όπου θα σημειώνονται φαινόμενα, τα χιόνια θα περιοριστούν πάνω από τα 1000-1100 μέτρα. 

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, βόρειοι-βορειοανατολικοί στα 3-5 μποφόρ στο βόρειο Ιόνιο και νοτιάδες με σταδιακή στροφή τους σε βοριάδες στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο με παρόμοιες εντάσεις.
Στις περιοχές που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα, κατά την διάρκεια τους, ενδέχεται να σημειωθούν ισχυρές ριπές ανέμων.

Θερμοκρασία: Ήπειρος: 2-12, Ιόνια νησιά: 5-13, Δυτική Στερεά: 4-12, Δυτική Πελοπόννησος: 5-13, Πίνδος: -6-4.

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός.