Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού Κέρκυρας

04-04-2017 18:46 / 1474 προβολές
Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού Κέρκυρας

Εβδομαδιαία πρόγνωση καιρού Κέρκυρας

Τετάρτη 5/4: Η μέρα από το πρωί ξεκινάει με αυξημένες έως πολύ αυξημένες νεφώσεις. Αυτές οι νεφώσεις θα δίνουν μπόρες και καταιγίδες στο εσωτερικό του Ιονίου μακριά από το νησί μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες. Από νωρίς το μεσημέρι όμως μέχρι και το απόγευμα οι μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες θα κινηθούν ανατολικότερα οπότε αναμένεται ένα πέρασμα μπόρας η και τοπικής καταιγίδας από το νησί. Προς το βράδυ και την αλλαγή της ημέρας τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν και θα επικρατήσει αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι αρχικά ΝΑκοι στα 3-4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε Δ-ΒΔκους στα 1-2 μποφόρ.

Πέμπτη 6/4: Η μέρα θα ξεκινήσει και θα κυλίσει μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με ηλιοφάνεια. Από το μεσημέρι και μέχρι το απόγευμα θερμική αστάθεια θα παρατηρηθεί στις απέναντι, από την Κέρκυρα, ακτές της Ηπείρου που εκτός από το όμορφο θέαμα δεν θα προσφέρει κάτι άλλο αφού οι πιθανότητες για τοπική έστω μπόρα είναι μικρές. Μετά και τις αραιές νεφώσεις του μεσημεριού ο καιρός θα ξαναγίνει αίθριος τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι από ΒΔκες διευθύνσεις στα 3 και τοπικά οι ριπές έως 4 μποφόρ.

Παρασκευή 7/4: H τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας θα ξεκινήσει πολύ καλά με αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι και πάλι έντονη αστάθεια θα έχουμε στα απέναντι βουνά της Ηπείρου που θα προσφέρουν μόνο θέαμα στο νησί. Το απόγευμα υπάρχουν μερικές πιθανότητες για πολύ τοπικούς όμβρους στο νησί οι οποίοι όπου και αν εκδηλωθούν θα έχουν σταματήσει τις πρώτες βραδυνές ώρες, οπότε και θα επιστρέψει ο αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι από ΒΔκες διευθύνσεις στα 3-4 και από το βράδυ έως 5 μποφόρ κυρίως στα ανοιχτά.

Tάση καιρού για την Κέρκυρα για το ΣΚ 8-9/4/2017

Το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά καθώς και τις δύο ημέρες θα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια και η πλήρης απουσία φαινομένων. Αραιές συννεφιές θα αρχίσουν να επηρεάζουν το νησί από το βράδυ της Κυριακής οι οποίες δεν θα συνοδεύονται από κανένα φαινόμενο. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο το Σάββατο θα αγγίξει τοπικά τους 21 με 22 βαθμούς ενώ την Κυριακή δεν αποκλείονται τοπικά μέχρι και 23 βαθμοί. Οι άνεμοι το Σάββατο ΒΔκοι στα 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ την Κυριακή θα πνέουν μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ.

Επιμέλεια: Τάσος Κουρτζιάκης, χάρτες: Μάνος Λεγάκης