Εκ νέου τοπικές καταιγίδες / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 03/06/19

06-02-2019 12:00 / 216 προβολές
Εκ νέου τοπικές καταιγίδες / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 03/06/19

Mακεδονία: Tις πρωινές ώρες άστατος καιρός. Τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται που θα δίνουν την θέση τους σε ανοίγματα του καιρού. Στα κεντρικά τμήματα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες. Το μεσημέρι θα εκδηλώνονται τοπικές μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες, κυρίως στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα θα έχουν μικρή διάρκεια και θα επικεντρώνονται κοντά σε ορεινούς όγκους. Το βράδυ το άστατο σκηνικό του καιρού θα συνεχιστεί με πρόσκαιρες σύντομες μπόρες στα κεντρικά τμήματα (κυρίως Πέλλα, Ημαθία, Χαλκιδική)

Θράκη: Νεφελώδης καιρός με μικρά ανοίγματα. Τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλώνονται κυρίως σε Ροδόπη και Ξάνθη. Μετά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Θεσσαλία: Γενικά ήπιος καιρός. Το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της βόρειας και βορειοανατολικής Θεσσαλίας.

Ήπειρος: Νεφελώδης καιρός. Κατά περιόδους θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις, ενώ το μεσημέρι θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή τοπική καταιγίδα, κυρίως στον Νομό Ιωαννίνων.

Στερεά Ελλάδα: Ήπιος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της. Τοπικές ασθενείς βροχές ή μπόρες θα εκδηλώνονται μέχρι το απόγευμα στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ τοπική καταιγίδα θα αναπτυχθεί στα ορεινά τμήματα της Φθιώτιδας.

Πελοπόννησος: Ήπιος καιρός. Τοπικές σύντομες βροχές θα εκδηλωθούν σε βόρεια Ηλεία, Αχαΐα, και τα ορεινά τμήματα της Κορινθίας.

Ιόνιο Πέλαγος: Αστατος καιρός με νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες. Τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται, κυρίως στα κεντροβόρεια τμήματα με σταδιακή βελτίωση

Αιγαίο Πέλαγος: Αστατος καιρός στα βόρεια τμήματά του, όπου από το ύψος της Λήμνου και βορειότερα τις πρωινές ώρες θα εκδηλώνονται μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα τμήματα ήπιος καιρός.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα 3-4 μποφόρ

Στο Αιγαίο οι νοτιοδυτικοί θα φτάνουν τα 5-6 μποφόρ κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματά του.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή

Σεμερτζίδης Δημήτρης