Έκτακο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ισχύει από σήμερα το βράδυ.

11-25-2018 17:41 / 6499 προβολές
Έκτακο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Ισχύει από σήμερα το βράδυ.

Δευτέρα 26/11: Ημέρα κακοκαιρίας για όλη την χώρα θα είναι η Δευτέρα καθώς ήδη από το ξημέρωμα πολύ ισχυρές καταιγίδες θα απασχολούν το σύνολο της δυτικής χώρας και του Ιονίου, με αυξημένη πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις και τοπικά προβλήματα λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Αυτές οι καταιγίδες το πρωί θα κινηθούν γρήγορα ανατολικά της Πίνδου και θα επιδεινώσουν περαιτέρω τον καιρό σε όλη την ανατολική ηπειρωτική χώρα αλλά και στο Αιγαίο και την Κρήτη με τοπικά ισχυρά φαινόμενα. Από τις μεσημβρινές ώρες όμως τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, ανατολικά της Πίνδου, δείχνουν να εξασθενούν ενώ θα κάνει την εμφάνισή του και ο ήλιος, ωστόσο μέχρι το βράδυ δεν αποκλείονται τοπικές βροχές. Αντίθετα στην δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό Αιγαίο, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και στην Θράκη ο καιρός θα παραμείνει άστατος καθ'όλη την διάρκεια της μέρας με μπόρες και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 6 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 21 βαθμούς, ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 10 έως 20 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΔΝΔκοι στα 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο ΝΝΔκοι στα 5-7 και πολύ τοπικά έως 8 μποφόρ.

Χάρτες από το μοντέλο ΑΕΣΜΑ του forecastweather.gr

Τρίτη 27/11: Η Τρίτη θα ξεκινήσει με τις μπόρες και τις καταιγίδες να εντοπίζονται αρχικά το ξημέρωμα/πρωί στην δυτική Ελλάδα, στο ανατολικό Αιγαίο και στην νοτιοδυτική Κρήτη κυρίως, ενώ τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα θα έχουν αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές. Ωστόσο προς το μεσημέρι και κυρίως μετά το απόγευμα νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα περισσότερα τμήματα με ένα πέρασμα βροχών και καταιγίδων από τα ηπειρωτικά.

Δείξτε προσοχή στην περιοχή του ΒΑκου Αιγαίου και της Θράκης τις βραδινές ώρες της Τρίτης καθώς τα φαινόμενα σε αυτές τις περιοχές δείχνουν να είναι πολύ έντονα και ικανά να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα. Παροδικά ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται και στην δυτική χώρα μέχρι τα μεσάνυχτα τουλάχιστον.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 20 βαθμούς ενώ στην περιοχή του Αιγαίου και της Κρήτης από 12 έως 22 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΔΝΔκοι στα 4-6 μποφόρ και στο Αιγαίο ΝΔκοι στα 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Επιμέλεια άρθρου: Τάσος Κουρτζιάκης

Ο καιρός από τον Γιάννη Σταματάκη στην συχνότητα του Alpha και την εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση