Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων για το επόμενο 48ωρο.

07-15-2017 20:00 / 49810 προβολές
Έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινομένων για το επόμενο 48ωρο.
Μια κακοκαιρία στην μέση του καλοκαιριού, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. 
Το ερχόμενο διήμερο ορισμένες περιοχές θα δουν πολύ μεγάλα ποσά υετού και επειδή διανύουμε το καλοκαίρι θα πρέπει να δωθεί ιδιαίτερη προσοχή.


Πιο αναλυτικά, τι αναμένεται την Κυριακή και την Δευτέρα, ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/07:

Θράκη:  Η μέρα θα ξεκινήσει στην Θράκη με σχετικά μεγάλα ανοίγματα στον καιρό και αρκετή ηλιοφάνεια ειδικά στα πιο ανατολικά τμήματα. 
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα όμως οι νεφώσεις θα αρχίσουν σταδιακά να πυκνώνουν χωρίς όμως να μπορούν να αφήσουν κάτι ιδιαίτερο. 
Κοντά στα μεσάνυχτα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν τόσο ώστε θα καταφέρουν να αφήνουν μπόρες και καταιγίδες κατά τόπους και κυρίως στον Έβρο.
Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς. 
Οι άνεμοι ΒΒΑκοι στα 3-4 και πολύ τοπικά και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

Μακεδονία: Η Κυριακή θα ξεκινήσει με μπόρες και καταιγίδες ήδη από το πρωί σε πολλές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η ανατολική θα έχει το πρωί αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.
Όσο πλησιάζει το μεσημέρι/απόγευμα τα φαινόμενα θα γενικέυονται και θα εντείνονται στην δυτική και ειδικά στην κεντρική Μακεδονία όπου οι νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας και Κιλκίς θα δεχτούν αξιόλογες βροχοπτώσεις. Τοπικές βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται και στην ανατολική Μακεδονία. 
Προς το βράδυ της Κυριακής τα φαινόμενα σε ανατολική Μακεδονία αλλά και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής θα περιοριστούν σημαντικά, ενώ στην δυτική Μακεδονία θα συνεχιστούν οι ασθενείς-μέτριες βροχές. 
Τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στα δυτικά της κεντρικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στους νομούς Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, όπου εδώ δεν αποκλείονται και τοπικά προβλήματα από την συσσώρευση υδάτων.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 
Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 2-4 μποφόρ.

Θεσσαλία: Από τις πρωινές κιόλας ώρες στην Θεσσαλία θα υπάρχουν τα πρώτα σημάδια αστάθειας όπου θα δίνουν τοπικούς ομβρους σε περιοχές προσκείμενες 
στους ορεινούς όγκους της Πίνδου. Όσο θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί πρώτα από τα δυτικά και προς τα μεσάνυχτα και στο υπόλοιπο μισό.
Προσοχή οι βροχές και οι καταιγίδες όπου εκδηλωθούν δύναται να δημιουργήσουν τοπικά προβλήματα. Προσοχή στις χαλαζοπτώσεις και τους ριπιαιους ανέμους. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά- παραθαλάσσια τμήματα από 19-26 Βαθμούς κελσίου , ενώ στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά αργά το βράδυ μέχρι 5 μποφόρ 
(Κατά την διάρκεια των καταιγίδων δείξτε προσοχή γιατί η ένταση των ανέμων αυξάνεται).

Ήπειρος: Μέχρι το πρωί θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά τμήματα.
Από το μεσημέρι αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονες και δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις(κυρίως στα ορεινά τμήματα). Το βράδυ θα υπάρξει τάση περιορισμού των φαινομένων, ωστόσο τοπικά θα εξακολουθούν να σημειώνονται έντονα φαινόμενα.
Άνεμοι κυρίως βορειοανατολικοί στα 2-4 και τοπικά και 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ορεινά: 8-19°C, Υπόλοιπα: 13-31 °C (πιο χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ παρά το πρωί).

Ιόνια νησιά: Ήδη από τα ξημερώματα θα συννεφιάσει στο μεγαλύτερο μέρος του Ιονίου πελάγους και τις πρώτες πρωινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν οι πρώτες τοπικές ασθενείς μπόρες κυρίως στην Κέρκυρα.
Το μεσημέρι και αρχικά από την Κέρκυρα θα εκδηλωθούν οι πρώτες καταιγίδες(πιθανώς οργανωμένες και έντονες) ενώ αργότερα θα μεταφερθούν και στα υπόλοιπα νησιά. Δεν αποκλείονται πρόσκαιρες τοπικές χαλαζοπτώσεις ή και υδροστρόβιλοι στα ανοικτά του Ιονίου.
Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα γίνονται περισσότερα στο Κεντρικό Ιόνιο, ενώ στο βόρειο Ιόνιο θα εξασθενήσουν και θα γίνουν πιο τοπικά.
Άνεμοι ασθενείς βόρειοι-βορειοδυτικοί στο βόρειο Ιόνιο, ενώ στα υπόλοιπα θα είναι μεταβλητοί και κυρίως βορειοδυτικοί από το βράδυ. 
Θερμοκρασία: 19-30 °C (στα ορεινά η ελάχιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

 

Δυτική Στερεά: Αρχικά αίθριος καιρός, όμως γρήγορα θα συννεφιάσει και από τις προμεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν οι πρώτες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα και οι οποίες μέχρι το απόγευμα θα γενικευθούν σε σχεδόν όλη την Δυτική Στερεά. 
Δεν αποκλείονται κατά τόπους και κατά περιόδους πολύ έντονα φαινόμενα τουλάχιστον μέχρι τις βραδινές ώρες, χαλαζοπτώσεις και πιθανοί υδροστρόβιλοι. Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στο δεύτερο μισό της ημέρας.
Άνεμοι κυρίως ανατολικοί-βορειοανατολικοί με ενίσχυση από το μεσημέρι στα 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Πεδινά: 17-32 °C, Ορεινά: 11-25 °C

Κεντρική και Ανατολική Στερεά: Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει η ημέρα που όσο περνάει η ώρα θα αυξάνονται κυρίως στα βόρεια και τους ορεινούς όγκους, δίνοντας ομβρους.
Από το βράδυ και μετά και από τα βόρεια θα επέλθει επειδείνωση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-28 βαθμούς κελσίου. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ στρεφόμενοι αργά το βράδυ σε βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Αττική: Η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.Από το μεσημέρι και μετά νεφικά συστήματα θα πλησιάζουν τον νομό από τα βόρεια και τα δυτικά όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μέτριας έντασης.Κύματα ασθενών βροχών θα σαρώνουν τον νομό κατά τόπους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου 
Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 4-5 τοπικά και 6 μποφόρ.

Εύβοια: Αρχικά και απο τις πρώτες πρωϊνές ώρες οι αραιές νεφώσεις θα αρχίσουν να πυκνώνουν κυρίως στα βορειοανατολικά του νομού. 
Ισως να σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας πέριξ των ορεινών όγκων. Γρηγορα τα οποια φαινόμενα θα σταματήσουν.
Θα υπαρχουν μεγαλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα κεντρικά και νοτια τμήματα του νομου ο ήλιος θα υπερισχύει. 
Οι άνεμοι ΒΒΑ μέτριοι και στο Κάβο Ντόρο οι ριπές ισως να αγγίξουν και τοπικα τα 6bf κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Απο το απογευμα βαθμιαία εξασθένηση. 
Η θερμοκρασία το πρωί εως 23°C , το μεσημέρι ο έως 27°C και τι βράδυ έως 22°C.

Πελοπόννησος:  Δυτική Πελοπόννησος: Κυριακή: Με αραιές νεφωσεις θα ξεκινήσει η ημέρα που θα σταδιακά θα πυκνώσουν και απο το μεσημέρι και μετά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 εως 30. Οι άνεμοι δυτικοί στα 4 με 5 μποφό.
Ανατολική Πελοπόννησος: Κυριακή: Η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν από το μεσημέρι και μετά τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 με 32 βαθμούς.Στα παραθαλάσσια 1-2 βαθμούς χαμηλότερη Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 Μποφόρ

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου:  Η Κυριακή θα κυλίσει στο ανατολικό Αιγαίο με πολύ καλό καιρό και πολλές ώρες ηλιοφάνειας καθώς καθ'όλη την διάρκεια τη μέρας αναμένεται ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές.Μόνο στην περιοχή της Λήμνου το απόγευμα και το βράδυ θα εμφανιστούν λίγες αραιές νεφώσεις με αυξητικές τάσεις όμως. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΒΑκοι στα 5-6 και τοπικά έως 7 μποφόρ, και μόνο στην περιοχή της Ικαρίας-Σάμου οι άνεμοι θα είναι ΒΒΔκοι στα 4-5 μποφόρ.

Κυκλάδες: Με αραιές νεφώσεις θα κυλήσει η ημέρα. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 τοπικά και 31 βαθμούς Κελσίου 
Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 3-5 Μποφόρ.

Κρήτη:Κρήτη: Κυριακή:Αίθριος καιρός με λίγες αραιές νεφώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 5 με 6 μποφόρ

Δωδεκάνησα: Ανεπηρεάστα θα μείνουν τα Δωδεκάνησα απο την ραγδαία επιδείνωση που θα παρουσιάσει ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώση πτώση.

Αναλυτικά

Κυριακή 16 Ιουλίου

Καιρός αίθριος σε όλα τα τμήματα.

Άνεμοι ΒΔ 3-4 BF παντού και τοπικά στην Ρόδο 5 BF.

Θερμοκρασίες σε μικρή πτώση :
Βόρεια : 22.. - 29°C
Νότια : 23.. - 31°C
Λίνδος : 25.. - 34°C

Υγρασία : 60% - 80%
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Tην κυριακή το βράδυ προς τα ξημερώματα της Δευτέρας χιονόπτωσεις θα σημειωθούν στον Όλυμπο το Καιμακτσαλαν και ίσως σε κορυφές τις κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

                                                                   ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT  ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ  ΠΡΩΙ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

                                                     ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                                                              ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                                      XΑΡΤΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

                                                                          ΧΑΡΤΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

                                                                 ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17/07:

Θράκη: Η Δευτέρα θα ξημερώσει με κακοκαιρία στην Θράκη καθώς μπόρες και καταιγίδες που τοπικά θα είναι αρκετά ισχυρές, θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές.
Ωστόσο από το μεσημέρι και έπειτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μια σχετική μείωση και θα γίνουν ελαφρώς πιο τοπικά, όμως και πάλι δεν αποκλείονται δυνατές μπόρες.
Μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι δεν μπορούν να είναι και ισχυρά πρόσκαιρα.
Η θερμοκρασία από 15 έως 28 βαθμούς. 
Οι άνεμοι ΒΑκοι στα 4-5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Μακεδονία: Η μέρα θα ξεκινήσει με κακοκαιρία σε όλη την Μακεδονία. Στην δυτική και ανατολική Μακεδονία θα εκδηλώνονται ασθενούς έως μέτριας τοπικά έντασης βροχές που πιθανόν να συνοδεύονται και από διάσπαρτα ηλεκτρικά.
Ο κύριος όγκος των φαινομένων το πρωί θα βρίσκεται στην κεντρική Μακεδονία και κυρίως σε κοντινές περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής (ειδικά στο 1ο δείξτε τεράστια προσοχή). 
Προς το μεσημέρι και το απόγευμα της Δευτέρας τα φαινόμενα θα εξακολουθήσουν να είναι ασθενή κατά βάση στην δυτική και ανατολική Μακεδονία αλλά και πάλι η κεντρική Μακεδονία θα έχει τα περισσότερα φαινόμενα και ειδικά γύρω από τον Θερμαϊκό και στα πόδια της Χαλκιδικής όπου θα πέσουν τεράστιες ποσότητες βροχής.
Το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας εκτός από περιοχές της Πιερίας και της νότιας Χαλκιδικής όπου εδώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και θα είναι κατά περιόδους πολύ ισχυρά.
Η θερμοκρασία από 10 έως 26 βαθμούς. 
Οι άνεμοι βόρειοι στα 2-4 μποφόρ, εκτός από τα πόδια της Χαλκιδικής που θα πνέουν ΒΑκοι άνεμοι στα 6-7 και τοπικά έως και 8 μποφόρ.

Θεσσαλία: Η ημέρα θα ξεκινήσει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Δείξτε την απαραίτητη προσοχή σε τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις και ριπιαιους ανέμους.
Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν οι περιοχές της Θεσσαλίας όπου βλέπουν Αιγαίο όπως και οι Σποράδες.
Στα δυτικά ο καιρός θα καταστεί πιο άστατος και δεν θα λείπουν και τα πρόσκαιρα ανοίγματα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-21 βαθμούς κελσίου στα ορεινά η θερμοκρασία θα κυμανθεί 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 4-6 μποφόρ . 
Δείξτε την απαραίτητη προσοχή σε περιοχές που βλέπουν στο Αιγαίο και τις Σποράδες εκεί τα φαινόμενα θα έχουν αξιόλογη ένταση και εμμονή.

Ήπειρος: Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα μεταφέρονται σταδιακά σε νοτιότερα τμήματα της Ηπείρου και μέχρι το πρωί θα έχουν εξασθενήσει. 
Την υπόλοιπη μέρα θα εκδηλώνονται κατά περιόδους διάσπαρτες καταιγίδες και βροχοπτώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα. 
Άστατος καιρός με ανοίγματα από το απόγευμα στα υπόλοιπα αλλά και τοπικές ασθενείς μπόρες. 
Άνεμοι κυρίως Βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Ορεινά:7-21 °C ,  Υπόλοιπα:14-28 °C

Ιόνια νησιά: Μέσα στην νύχτα καταιγίδες, πιθανώς έντονες κατά τόπους, θα εκδηλώνονται στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, ενώ στο βόρειο τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα και ασθενή. Από τις προμεσηβρινές ώρες οι οργανωμένες καταιγίδες θα έχουν εξασθενήσει και ήδη ο καιρός θα παρουσιάζει ανοίγματα.
Το μεσημέρι είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός μέχρι το βράδυ.
Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ και στα ανοικτά του Ιονίου ακόμη και 6-7. 
Θερμοκρασία: 18-29 °C (στα ορεινά 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στερεά: Τα έντονα φαινόμενα μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί φαίνεται πως θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται τοπικά. Δεν αποκλείονται μάλιστα και χαλαζοπτώσεις ή και προβλήματα.
Ωστόσο γρήγορα θα εξασθενήσουν, αλλά από το μεσημέρι δεν αποκλείονται νέες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τμήματα που όμως δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια.
Από το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί σημαντικά και θα απασχολούν κυρίως ορεινές περιοχές. 
Άνεμοι Βόρειοι-Βορειοανατολικοί στα 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Πεδινά: 17-27 °C, Ορεινά: 10-22 °C.

Άττικη: Δευτέρα: Το ξημέρωμα θα σημειώνονται τοπικές βροχές κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και βόρεια του νομού.Από το πρωί και μετά οι βροχές θα σημειώνονται στα βόρεια και δυτικά αλλά υπάρχει και πιθανότητα κύματα μπορών να σαρώνουν κατά διαστήματα όλο τον νομό.Ουσιαστική βελτίωση από το βράδυ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26 τοπικά και 27 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 Μποφόρ

Εύβοια: Απο τις πρωτες ωρες της ημερας θα σημειώνονται βροχές μαι τοπικές καταιγίδες στο μεγαλυτερο μέρος του νησιου. 
Συγκεκριμενα σε ολη την Βόρεια Εύβοια στην κεντρικη και στην νότια κυριως στα ανατολικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολυ ισχυρά.
Θα πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσοχή καθως δεν αποκλείεται στην βόρεια Εύβοια να έχουμε και χαλαζοπτωσεις. 
Τα φαινομενα σταδιακά θα εντοπίζονται ολοένα και βορειότερα και μεχρι αργα το απόγευμα θα σταματήσουν καθώς το σύστημα θα έχει μετατοπιστεί ανατολικότερα. 
Μεγάλα ύψη βροχής θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Εύβοια αλλα και στην Σκύρο όπου θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή . 
Οι ανεμοι ΒΒΔ 4-5bf και από το βραδυ της Δευτέρας ΒΒΑ 3-4bf. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα για την εποχή. 
Τις πρωινές ωρες στους 17°C, το μεσημερι στους 21°C και το βράδυ στους 20°C.

Πελοπόννησος: Δευτέρα:Παροδικά περάσματα ισχυρών βροχών και καταιγίδων με πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι.Αργά το μεσημέρι έως το βράδυ θα έχουμε περάσματα βροχών και καταιγίδων.Βελτίωση από αργά το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 εως 24 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ.
Αντολική Πελοπόννησο: Τοπικές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές με μικρά διαστήματα βελτίωσης. Πιο ισχυρά τα φαινόμενα σε περιοχές κοντά στους ορεινούς όγκους.Βελτίωση απο το βράδυ όπου θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26.Στα παραθαλάσσια 1-2 βαθμούς χαμηλότερη Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 τοπικά στα ανατολικά και 6 Μποφόρ

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου:  Η μέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις εκτός από την περιοχή της Σάμου-Ικαρίας όπου το πρωί θα έχουμε μόνο λίγες αραιές νεφώσεις. 

Αυτά τα σύννεφα θα καταφέρουν το μεσημέρι και το απόγευμα να δώσουν αρκετές μπόρες και καταιγίδες στην Λήμνο και την Λέσβο, που δεν αποκλείεται να είναι και ισχυρές τοπικά. 
Πιο μεμονωμένες μπόρες αναμένονται για την περιοχή της Χίου, ενώ η Σάμος και η Ικαρία θα συνεχίσουν να έχουν αραιές νεφώσεις με αρκετή ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ και τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην περιοχή της Λήμνου που θα είναι ισχυρά και λιγότερο στην Λέσβο. 
Στις υπόλοιπες περιοχές η μέρα θα κλείσει με πολύ καλό καιρό και ελάχιστες νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς. Οι άνεμοι σε Λέσβο και Λήμνο θα είναι ΒΑκοι στα 6-7 και τοπικά στα 8 μποφόρ, ενώ στην Χίο, Σάμο και Ικαρία θα πνέουν ΒΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ.

Κυκλάδες: Η ημέρα θα ξεκινήσει με αρκετά διαστήματα ηλιοφάνειας.Στα νησιά των βορείων Κυκλάδων θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ασθενούς κατά βάση έντασης και μικρής διάρκειας.Στα υπόλοιπα νησιά θα διατηρηθεί ο σχεδόν αίθριος ουρανός με διαλείμματα από τοπικές νεφώσεις. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 τοπικά και 28 βαθμούς Κελσίου 
Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 3-5 Μποφόρ.

Κρήτη: Δευτέρα: Βροχες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στους νόμους Χανίων και Ρεθύμνου και τοπικά και Ηρακλείου.Στα υπόλοιπα αυξημένες νεφώσεις Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 εως 29 βαθμούς Κελσίου Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 5-6 τοπικά και 7 μποφόρ.

Δωδεκάνησα: Δευτέρα 17 Ιουλίου

Το γεγονός της ημέρας θα είναι τα απόμακρα νέφη που θα κάνουν την εμφάνιση τους μετά απο σχεδόν 2 μήνες κατά της πρωινές και απογευματινές ώρες σε Κάσο , Κάρπαθο , Αστυπάλαια , Πάτμο , Λέρο Κώ και Ρόδο.
Δεν έχουν ωστόσο την παραμικρή ελπίδα να πυκνώσουν ώστε να δώσουν κάποιο φαινόμενο.

Άνεμοι εξασθενημένοι σε όλα τα τμήματα 2-3 BF απο Βόρειες - ΒΔ συνιστώσες.

Θερμοκρασίες σε νέα πτώση :
Βόρεια : 21.. - 27°C
Νότια : 22.. - 29°C
Λίνδος : 24.. - 32°C

Υγρασία : 65% - 90%

Γιάνης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2017

                                                                ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΈΡΑΣ

                                                                     ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                                   ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΧΑΡΤΗΣ MAP ALERT

                                                   ΧΑΡΤΗΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

                                                                          ΧΑΡΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

                                                                 ΧΑΡΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ Facebook για να μαθαίνεται πρώτοι όλα τα καιρικά νέα της χώρας. 

Σελίδα

https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/?fref=ts

Ομάδα

https://www.facebook.com/groups/forecastweather/?fref=ts

Live καιρική ενημέρωση εδώ: http://forecastweather.gr/index.php/site/article/live-ektakth-enhmerwsh-gia-thn-sobarh-epideinwsh-toy-kairoy-sthn-xwra

Επιμέλεια χαρτών: Γιάννης Σταματάκης
Εκτιμήσεις:
- Μακεδονία-Θράκη-Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου: Τάσος Κουρτζιάκης
- Θεσσαλία-Κεντρική και Ανατολική Στερεά: Νίκος Κουλάκης
- Ιόνια νησιά-Ήπειρος-Δυτική Στερεά: Θοδωρής Κοντός
- Αττική-Κυκλάδες: Τάσος Μαριόλας
- Πελοπόννησος: Τάσος Μαριόλας
- Εύβοια: Μάνος Λεγάκης
Kρήτη: Tάσος Μαριόλας
- Δωδεκάνησα: Γιάννης Μανωλάς