Εκτακτο δελτίο εν δυνάμει έντονων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια 13-01-18.

01-12-2018 14:00 / 613 προβολές
Εκτακτο δελτίο εν δυνάμει έντονων καιρικών φαινομένων για την Εύβοια 13-01-18.
Πρώτο μισό της ημέρας
Σημαντικά επιδεινωμένος θα παρουσιαστεί ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της Εύβοιας. Τα κυρίως φαινόμενα θα εκδηλώνονται σε όλο το κεντροβόρειο κομμάτι, και συγκεκριμένα στο τόξο Αρτεμίσιο-Αγ. Άννα-Κύμη με βροχοπτώσεις έντονου χαρακτήρα και σταθερής εντάσεως που θα συνοδεύονται από τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ενισχύονται ακόμη περισσότερο πλησίον των ορεινών όγκων λόγω της ορογραφικής ανύψωσης. Παράλληλα, θεωρείται αρκετά πιθανή η δημιουργία υδροσιφώνων ανοιχτά της βόρειας Εύβοιας. Στα νοτιότερα τμήματα τα φαινόμενα θα έχουν πιο ήπιο και διαλειμματικό χαρακτήρα. Xιονόπτωση ενδέχεται να σημειωθεί στην κορυφή του Τελέθρι κατά τις μεσημεριανές ώρες στην Δίρφυ τα χιόνια θα εκδηλώνονται από τα 1400μ.

Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί που από το ύψος του Σαρακήνικου και βορειότερα θα φθάνουν τα 7-8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη κεντρονότια Εύβοια δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11-12 βαθμούς στα κεντρονότια τμήματα, ενώ στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 8-9.

Δεύτερο μισό της ημέρας

Ο κύριος άξονας των φαινομένων θα έχει μετατοπιστεί στα κεντρικά του νησιού με σημαντικά ύψη υετού. Σταδιακά, βαδίζοντας προς την νύχτα το νησί θα χωριστεί σε 2 ζώνες. Η μία ζώνη θα απασχολεί τα βορειότερα τμήματα με βροχοπτώσεις χειμερινού τύπου, σταθερής έντασης και διάρκειας συνοδευόμενες από ισχυρούς ψυχρούς ανέμους, και η δεύτερη τα νοτιότερα τμήματα που θα απασχολούνται από μπόρες on-off συνοδεία τοπικής καταιγίδας. Χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα κεντροβόρεια τμήματα άνω των 800μ. και στην Όχη άνω των 1300μ. Κατά τα μεσάνυχτα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέσουν περαιτέρω. Τα χιόνια θα πέφτουν από τα 500 μέτρα στην κεντροβόρεια Εύβοια και άνω των 700μ. στην Όχη.

Oι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7-8 μποφόρ
Σεμερτζίδης Δημήτρης