Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για Πέμπτη 24/5.

05-23-2018 21:15 / 26366 προβολές
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για Πέμπτη 24/5.

Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί μεγάλο μέρος της Ηπειρωτικής Ελλάδας την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018. Τα φαινόμενα μάλιστα θα είναι έντονα κατά τόπους. (Το έκτακτο δελτίο αφορά αποκλειστικά την Ηπειρωτική χώρα).

Το ξημέρωμα/πρωί φαινόμενα θα έχουμε:

-Στην Θράκη (νομός Έβρου) με τοπικές μπόρες η και διάσπαρτες καταιγίδες.

-Στην Μακεδονία (νομοί Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής και Σερρών) με μπόρες και καταιγίδες που κατά μήκος των συνόρων ίσως είναι έντονες, με πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

-Στην Ήπειρο (νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας) με μπόρες και καταιγίδες -Στην Θεσσαλία (νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας, Μαγνησίας και Λάρισας) με μπόρες και καταιγίδες που στα δυτικότερα τμήματα ίσως είναι ισχυρές.

-Στην Στερεά (νομοί Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας) με διάσπαρτες καταιγίδες

-Στην Πελοπόννησο (νομοί Αχαίας και Ηλείας) με τοπικές μπόρες και πιθανότητα καταιγίδων

-Σε όλα τα νησιά του Ιονίου θα εκδηλωθούν καταιγίδες μέσα στο ξημέρωμα, ενώ στα βόρεια του πελάγους θα είναι ισχυρές.

Το μεσημέρι/απόγευμα φαινόμενα θα έχουμε:

-Στην Θράκη (νομοί Ξάνθης και Ροδόπης) με τοπικές καταιγίδες

-Στην Μακεδονία (νομοί Καβάλας, Δράμας, Χαλκιδικής, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Ημαθίας, Πιερίας, καθώς και σε όλη την δυτική Μακεδονία) με καταιγίδες τοπικά ισχυρές και αυξημένο κίνδυνο χαλαζοπτώσεων.

-Στην Ήπειρο (νομοί Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας και Πρέβεζας) μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινότερα τμήματα των νομών.

-Σε όλη την Θεσσαλία (πλην Σποράδων) με καταιγίδες τοπικά ίσως ισχυρές και με κίνδυνο χαλαζοπτώσεων. Στο σύνολο της Στερεάς (και η Αττική εντός των φαινομένων) και στην ορεινή Εύβοια με μπόρες και καταιγίδες, τοπικά έντονες με πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

-Στην Πελοπόννησο στα εσωτερικά ηπειρωτικά και ορεινά τμήματα με παροδικά ισχυρές καταιγίδες και αυξημένο κίνδυνο χαλαζοπτώσεων.

Τις βραδυνές ώρες μέχρι τα μεσάνυχτα τα όποια φαινόμενα γρήγορα θα αρχίσουν να εξασθενούν και στις περισσότερες περιοχές θα έχουν σταματήσει.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 10 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 11 έως 27 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 17 έως 32 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βόρειοδυτικοί στα 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βόρειοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4 και τοπικά οι ριπές έως 5 μποφόρ.

Επιμέλεια: Τάσος Κουρτζιάκης.