Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την ανατολική Ελλάδα 00:00 - 12:00.

08-27-2018 23:43 / 4742 προβολές
Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για την ανατολική Ελλάδα 00:00 - 12:00.
Ισχύει από 00:00 έως 12:00 της Τρίτης για τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Πυρήνες καταιγίδων έχουν σχηματιστεί στο Μυρτώο Πέλαγος, τον ανατολικό Κορινθιακό, την ανατολική Φθιώτιδα και τον δυτικό Σαρωνικό και δίνουν αξιόλογα φαινόμενα σε τμήματα της Αττικής, της Βοιωτίας , της Κορινθίας , της Αργολίδας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας. Περισσότερη δυναμική δείχνουν να έχουν οι πυρήνες στο Μυρτώο και την Βοιωτία, οι οποίοι έχουν την τάση να οργανωθούν περαιτέρω και να κινηθούν αργά ανατολικά , δίνοντας έντονες βροχές και καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο.
Παράλληλα, μέσα στο ξημέρωμα, νέοι πυρήνες αναμένεται να οργανωθούν στα ανοιχτά των Σποράδων και να κινηθούν προς τα νοτιοδυτικά, επηρεάζοντας ιδιαίτερα την κεντρική και βόρεια Εύβοια , την ανατολική Φθιώτιδα και την ανατολική Βοιωτία, τις πρωινές και προμεσημβρινές ώρες. Κύρια χαρακτηριστικά των καταιγίδων θα είναι οι ραγδαίες ,
βροχοπτώσεις , οι πολύ ισχυροί άνεμοι και κατά περίπτωση η μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα και ενδεχομένως και το χαλάζι. Δείξτε πολύ μεγάλη προσοχή στις πρωινές μετακινήσεις σας σε αυτές τις περιοχές.
Επιμέλεια: Γιώργος Πολίτης