Έκτακτο δελτίο κατά τόπους έντονων καιρικών φαινομένων / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 08-04-19

04-07-2019 13:00 / 3198 προβολές
Έκτακτο δελτίο κατά τόπους έντονων καιρικών φαινομένων / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Δευτέρα 08-04-19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτρη

*Ιόνιο: Πριν το ξημέρωμα τοπικές καταιγίδες. Στα κεντρικά και νότια τμήματα θα είναι έντονες. Σταδιακή βελτίωση στην συνέχεια. Τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται το μεσημέρι, κυρίως στην Κέρκυρα, ενώ το βράδυ ασθενή φαινόμενα θα επιμείνουν στα δυτικά κατά βάση τμήματα των νησιών, κυρίως των κεντρικών.

*Αιγαίο: Διάσπαρτες νεφώσεις, αυξημένες στις Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο. Στο τελευταίο μάλιστα θα εκδηλώνονται τοπικές βροχοπτώσεις. Σταδιακή επιδείνωση από το μεσημέρι με εκδήλωση βροχοπτώσεων και καταιγίδων, αρχικά από τις Κυκλάδες. Το απόγευμα θα επεκταθούν ανατολικότερα τα φαινόμενα, τα οποία θα λάβουν έντονο χαρακτήρα στο ανατολικό Αιγαίο. Αρκετές βροχές θα εκδηλωθούν και στην Κρήτη, κυρίως στα νοτιότερα τμήματα αυτής.

*Πελοπόννησος: Πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Μάλιστα, τα φαινόμενα σε Ηλεία και δυτική Αχαΐα αναμένεται να λάβουν έντονο έως αρκετά έντονο χαρακτήρα. Σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι με υποχώρηση των φαινομένων. Το βράδυ, παροδικές βροχές θα εκδηλώνονται στα δυτικά και κεντρικά τμήματα, ιδίως αυτά που πρόσκεινται σε ορεινούς όγκους.

*Στερεά Ελλάδα: Πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων τις μεσημεριανές ώρες. Σε ανατολική Βοιωτία, Αττική, και Εύβοια είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες και τις απογευματινές ώρες.

*Θεσσαλία: Αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Περισσότερο θα ευνοηθούν τα νότια τμήματα, ενώ η πεδιάδα λιγότερο. Σταδιακή βελτίωση το βράδυ με εκδήλωση τοπικών βροχοπτώσεων ή όμβρων κυρίως στα βόρεια κι ανατολικά τμήματα.

*Ήπειρος: Κοντά στο ξημέρωμα και τις πρωινές ώρες εκδήλωση παρατεταμένων βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν το υπόλοιπο της ημέρας και πλέον θα είναι πιο ασθενή. Το βράδυ τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλώνονται κατά βάση στα ανατολικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω των 1600μ.

*Μακεδονία: Πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων στο σύνολό της τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Σε Πέλλα, Ημαθία, Κιλκίς και βόρεια Θεσσαλονίκη τα φαινόμενα θα λάβουν έντονο χαρακτήρα. Τις βραδυνές ώρες οι εντάσεις θα υποχωρήσουν σημαντικά, και τα φαινόμενα θα εστιάζονται κατά βάση στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

*Θράκη: Αστατος καιρός από το μεσημέρι με τοπικές ασθενείς βροχές. Το βράδυ ενίσχυση των φαινομένων και εκδήλωση καταιγίδων, κυρίως στα νότια τμήματα.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί αρχικά ασθενείς έως μέτριοι. Το βράδυ από το ύψος της Λήμνου και νοτιότερα θα φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα 4 μποφόρ. Από το βράδυ θα ενισχυθούν μέχρι τα 6-7 μποφόρ.


Η θερμοκρασία σε πτώση, κυρίως στην δυτική Ελλάδα.

Επιμέλεια άρθρου: Δημήτρης Σεμερτζίδης

Πρόγνωση καιρού από τον Γιάννη Σταματάκη στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση