Έκτακτο Μεγάλη πυρκαγιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.Διαβάστε αναλυτικά

06-25-2016 17:00 / 1451 προβολές
Έκτακτο Μεγάλη πυρκαγιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής.Διαβάστε αναλυτικά

Μεγάλη φωτιά είναι σε εξέλικη στον Μαρμαρά Χαλκιδικής αυτήν την ώρα.

Η φωτιά κατακαίει δασική έκταση με πεύκα και μαίνεται με μεγάλη ένταση λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή -  Έχουν ξεκινήσει για την περιοχή 4 καναντέρ και 3 ελικόπτερα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο Νέο Μαρμαρά Σιθωνίας γύρω στη 1 το μεσημέρι, στην περιοχή πίσω από το σούπερ μάρκετ Μασούτης. 

O δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Τζίτζιος δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε δασική έκταση ανάμεσα στον Μαρμαρά και στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις της Χαλκιδικής και πυροσβεστικά αεροπλάνα. Ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και ο πυκνός καπνός που έχει σκεπάσει την περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ανέφερε ο δήμαρχος Σιθωνίας.

Μέχρι αυτήν την ώρα, η πυρκαγιά στο Νέο Μαρμαρά μαίνεται με μεγάλη ένταση λόγω των ισχυρών ανέμων και καθιστούν την επίγεια πυρόσβεση ανεπαρκή. Πριν λίγο ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Γιώργος Ψηλογιάννης, μιλώντας στο halkidikinews.gr ανέφερε ότι κάηκαν λυόμενες εργατικές κατοικίες του Πόρτο Καρράς, οι οποίες είναι μακριά από το ξενοδοχειακό συγκρότημα, ενώ η φωτιά έφτασε μέχρι και τον βιολογικό σταθμό. 

Επίσης ένα από τα μέτωπα της φωτιάς έχει κατεύθυνση προς ένα μικρό ξενοδοχείο της περιοχής. Από το Δήμο Σιθωνίας και την πυροσβεστική ζητήθηκε να έρθουν εναέρια μέσα και ήδη έχουν ξεκινήσει για την περιοχή 4 καναντέρ και 3 ελικόπτερα. Αυτή τη στιγμή πετάει μόνο ένα.
Πηγή: http://www.protothema.gr/