Εκτίμηση για Εύβοια έως και την Κυριακή του Πάσχα

04-11-2017 18:36 / 1261 προβολές
Εκτίμηση για Εύβοια έως και την Κυριακή του Πάσχα

Εκτίμηση Εύβοιας έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Μεγάλη Τετάρτη 12-04-2017.

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η ημέρα συγκεκριμένα από τις πρωινές ώρες θα έχουμε αραιές νεφώσεις αναπτυσσόμενες από τα νότια του νομού και σταδιακά μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα καλύψουν όλον τον νομό χωρίς να έχουμε φαινόμενα. Από αργά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα περιορίζονται στα νότια και το βράδυ θα έχουμε ξαστεριά.

Η θερμοκρασία το πρωί στα παραθαλάσσια έως 13°C, στα πεδινά έως 11°C και στα ορεινά έως 9°C. Το μεσημέρι η μέγιστη στους 17 με 18°C, ενώ τις βραδινές ώρες στους 12°C

Οι άνεμοι στα κεντρικά και βόρεια 3 έως 4bf από βόρειες διευθύνσεις, στα νότια έως 5bf με την ίδια διεύθυνση.  

 

Μεγάλη Πέμπτη 13-04-2017.

Οι αραιές νεφώσεις δεν θα λείψουν και την Μεγάλη Πέμπτη κυρίως μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια του νομού. Ωστόσο θα υπάρχουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Η θερμοκρασία σε βαθμιαία άνοδο. Τι πρωινές ώρες στα παραθαλάσσια έως 14°C, στα πεδινά έως 13°C και στα ορεινά τμήματα έως 12°C. Το μεσημέρι η μέγιστη στους 20°C ενώ το βράδυ στους 11°C.

Οι βόρειοι άνεμοι θα συνεχίσουν στα βόρεια και κεντρικά του νησιού έως 4bf ενώ δεν αποκλείεται στα νότια να έχουν ένταση έως 5bf.

 

Μεγάλη Παρασκευή 14-04-2017.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Μεγάλη Παρασκευή με αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας  όπου στους ορεινούς όγκους θα είναι πυκνότερες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και ίσως σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας κυρίως στην περιοχή της Δίρφυς. Αργότερα οι νεφώσεις θα αραιώσουν και θα υπάρξουν εκ νέου διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι βόρειοι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι έως 5bf στο κάβο Ντόρο.

Η θερμοκρασία έως 24°C η μέγιστη.

 

Μεγάλο Σάββατο 15-04-2017.

Το Μεγάλο Σάββατο η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ο ήλιος θα είναι κυρίαρχος μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες όπου θα παρατηρηθούν νεφώσεις κυρίως στα κεντρικά του νομού και ίσως να σημειωθούν κάποιες ψιχάλες πέριξ της Δίρφυς όπου πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι ασθενείς έως 3bf. Η θερμοκρασία σε άνοδο και δεν αποκλείεται να αγγίξει στα εσωτερικά του νομού τους 25 και τοπικά τους 26°C.

 

Κυριακή του Πάσχα 16-04-2017.

Η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό και θα αρχίσουμε το ψήσιμο του οβελία με ηλιοφάνεια. Σταδιακά από νωρίς το μεσημέρι θα παρατηρηθούν νεφώσεις που ολοένα θα πυκνώνουν και ίσως δώσουν τοπικούς όμβρους μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις και σταδιακά θα στραφούν σε νότιους έως 4bf. Η θερμοκρασία έως 26°C η μέγιστη.

Πρόκειται για προσωπική εκτίμηση. Τα δεδομένα λόγω πολλών ημερών τείνουν να διαφοροποιηθούν καθώς είναι πολύ εύθραστη η περίοδος.

Επιμέλεια: Μάνος Λεγάκης