Μετακίνηση της κακοκαιρίας στα Νότια τμήματα της χώρας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Δευτέρα 22/05/2017.

05-21-2017 21:16 / 2576 προβολές
Μετακίνηση της κακοκαιρίας στα Νότια τμήματα της χώρας. Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Δευτέρα 22/05/2017.
Η κακοκαιρία-εξπρές της Κυριακής θα αρχίσει να υποχωρεί ήδη από τα μεσάνυχτα και έπειτα στην βόρεια χώρα, με τα φαινόμενα να περιορίζονται και να σταματούν παντού μέχρι το ξημέρωμα.
Ωστόσο η κακοκαιρία νωρίς το ξημέρωμα θα βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα και κυρίως στην Στερεά, στην Αττική και την Εύβοια αλλά και στην βόρεια και ανατολική Πελοπόννησο, με περαιτέρω κίνηση νοτιο-ανατολικότερα.
Έτσι αύριο ο πρωί και μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας θα έχουν όλες οι ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδος και το Ιόνιο, χωρίς όμως να λείπουν και οι τοπικές νεφώσεις.
Η κακοκαιρία το πρωί θα βρίσκεται στα νότια νησιωτικά τμήματα, δηλαδή στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα δίνει εκεί μπόρες και καταιγίδες. 
Στην Κρήτη μάλιστα τα φαινόμενα τοπικά ίσως είναι πιο ισχυρά, σε σχέση με τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα που οι καταιγίδες θα είναι λίγο πιο τοπικές. 
Βαδίζοντας προς το απόγευμα οι όποιες μπόρες και καταιγίδες θα φύγουν ακόμα πιο ΝΑκα και ο καιρός θα βελτιωθεί και στην νότια νησιωτική Ελλάδα, ωστόσο στην Μακεδονία και κατά μήκος της Πίνδου θα υπάρξουν τοπικές μπόρες, λόγω της αστάθειας της ατμόσφαιρας. 
Προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί παντού και οι όποιες μπόρες θα σταματήσουν, αφήνοντας λίγα αραιά νέφη στην Μακεδονία και την Θεσσαλία, τα οποία θα είναι άνευ σημασίας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια από 6 έως 30 βαθμού, στην δυτική χώρα και το Ιόνιο από 7 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 6 έως 27 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν ΒΔκοι στα 3-4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν ΒΒΔκοι στα 3-5 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Δείτε εδώ τους χάρτες μας για την αυριανή ημέρα. 

Επιμέλεια: Τάσος Κουρτζιάκης.