Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 20/5/2017 και λίγα λόγια για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού.

05-19-2017 23:29 / 2326 προβολές
Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για το Σάββατο 20/5/2017 και λίγα λόγια για την επερχόμενη αλλαγή του καιρού.
 Το Σάββατο 20/5/2017 ξεκινάει με εξαιρετικό καιρό σχεδόν στο σύνολο της χώρας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στις περισσότερες περιοχές ήδη από το πρωί.
Η μόνη μικρή παραφωνία θα είναι οι αυξημένες νεφώσεις στην περιοχή του Καστελόριζου που θα δίνουν τοπικές μπόρες και καταιγίδες εκέι το πρωί.
Πλησιάζόντας προς το μεσημέρι/απόγευμα νεφώσεις τοπικά αυξημένες θα αναπτυχθούν μόνο στον ορεινό κορμό της Πίνδου αλλά και στα ορεινά της Ροδόπης, οπότε και δεν αποκλέιεται κάποια τοπική μπόρα μικρής διάρκειας στα ανωτέρω τμήματα, με την ηλιοφάνεια να διατηρείται όμως στα υπόλοιπα τμήματα.
Λίγες τοπικές αραιές νεφώσεις θα καλύψουν τον ουράνιο θόλο σε Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη άνευ σημασίας όμως.
Το βράδυ, τα όποια νέφη, θα διαλυθούν σχεδόν παντού εκτός από τα ορεινά της δυτικής (Βέρμιο-Καιματσαλαν) και ανατολικής (Ροδόπη) Μακεδονίας οπού και πάλι δεν αποκλείεται κάποιος πρόσκαιρος όμβρος εκεί.

Η θερμοκρασία στην βόρεια χώρα από 5 έως 29 βαθμούς, στην δυτική χώρα και το Ιόνιο από 8 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 7 έως 29 βαθμούς ενώ στο Αιγαίο και την Κρήτη από 10 έως 26 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο ΔΝΔκοι στα 3-4 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο αρχικά το πρωί θα πνέουν βόρειοι στα 4-5 και στα Δωδεκάνησα εως 6 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι και από τα βόρεια του πελάγους οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους στα 3-4 μποφόρ. Ωστόσο στην περιοχή των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων μέχρι και την αλλαγή της μέρας οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν ΔΒΔκοι στα 4-5 και στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ.

Για την Κυριακή 21/05,  αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα μιας μίνι-κακοκαιρίας η οποία όμως θα δώσει αρκετά και έντονα φαινόμενα ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά αλλά και σε νησιωτικές περιοχές , με την μορφή καταιγίδων. Περισσότερες πληροφορίες σε νέο αναλυτικό άρθρο που θα δημσιευτεί αύριο μέσω του Fοrecastweather.gr.