Εκτίμηση καιρού Ν.Ηλείας για την Κυριακή του Πάσχα 2017.

04-15-2017 19:09 / 1902 προβολές
Εκτίμηση καιρού Ν.Ηλείας για την Κυριακή του Πάσχα 2017.
 Με σχετικά καλές και ήπιες καθαρά ανοιξιάτικες συνθήκες και αρκετή ζέστη ανάμενεται να ξεκινήσει ο εορτασμός του Πάσχα στην Ηλεία.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας αναμένεται να αγγίξουν το μεσημέρι στα πεδινά τους 21 εως 23 βαθμούς,στα παραθαλάσσια υπολογίστε εως και 2 βαθμούς χαμηλότερα λόγω της νδκών ανέμων ανέμων και την επιρροή της θάλασσας.
Στα ορεινά-ημιορεινά οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν 3 εως 5 βαθμούς χαμηλότερα δηλαδή γύρω στους 16 εως 18 βαμούς. Πάντως σε αυτό το σημείο κάποιες ορεινές περιοχές που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και βρίσκονται εκτεθειμένες στον ήλιο από τις πρωινές ώρες όπως η Λαμπεία δεν αποκλείεται να σημειώσουν ακόμα υψηλότερες θερμοκρασίες.

Τώρα στο δεύτερο υπόλοιπο της ημέρας διαφαίνεται κάποια αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς νεφώσεις κυρίως μεσσαίου και μεγάλου ύψους ανάμενεται σταδιακά να πλυνώσουν στον ουράνιο θόλο από τα δυτικά  και υπάρχει κάποια πιθανότητα μέχρι το τέλος της της ημέρας να σημειωθούν κάποιες ασθενείες τοπικές βροχές κυρίως στα πιο δυτικά πεδινά τμήματα του νομού(μικρή μέν υπαρκτή δε). Την ίδια στιγμή τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες όσο οι συνθηκές και η ηλιοφάνεια το επιτρέπει δίνουν υποψηφιότητα για κάποιους όμβρους και οι ημιορεινές ορεινές περιοχές,καθώς υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο και με βάση τις συνθήκες καθύψους,για εκδήλωση αστάθειας και ανάπτυξη κάποιων μονοκύτταρων καταιγιδών.Να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται  μεγάλα ποσά υγρασίας ειδικότερα στα πιο πεδινά παραθαλάσσια τμήματα αυξάνοντας το αίσθημα της δυσφορίας σημαντικά.
Επιμέλεια: Νίκος Ντανάσης