Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Πρωτομαγιά(ανά γεωγραφικό διαμέρισμα).

04-30-2017 19:51 / 3137 προβολές
Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Πρωτομαγιά(ανά γεωγραφικό διαμέρισμα).
-Με γενικά καλές καιρικές συνθήκες ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς. 
-Λίγα τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά. 


Πιο αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα: 


Θράκη: Η Πρωτομαγιά θα κυλίσει στην Θράκη με εξαιρετικό καιρό καθώς το πρωί θα επικρατούν τοπικές αραιές νεφώσεις οι οποίες πολύ γρήγορα θα διαλύθούν προς το μεσημέρι. Από το μεσημέρι και μέχρι το τέλος της μέρας θα επικρατεί παντού αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 10 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι από ΒΒΑκες διευθύνσεις στα 3-4 και πολύ τοπικά έως 5 μποφόρ κυρίως στον Έβρο.

Μακεδονία: H πρώτη μέρα του νέου μήνα θα ξεκινήσει στην Μακεδονία με νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αλλά με γρήγορη διάλυση παντού. Το μεσημέρι και το απόγευμα η ηλιοφάνεια θα επικρατεί στα περισσότερα τμήματα, ενώ θα αναπτυχθούν και λίγες ορογραφικές νεφώσεις κοντά σε βουνά. Αυτές οι νεφώσεις δεν θα καταφέρουν να δώσουν κατι αξιόλογο πέρα από λίγες μπόρες σε Καιμάκτσαλαν-Βέρμιο αλλά και στην Ροδόπη κοντά στα σύνορα. Περιορισμός των φαινομένων προς το βράδυ που θα κυριαρχήσει ξανά παντού ο αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 8 βαθμούς κυρίως στα ορεινά έως 29-30 βαθμούς στην πεδιάδα των Γιαννιτσών και στις Σέρρες αργά το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί και ασθενείς στα 2-4 μποφόρ.

Θεσσαλία: Η μέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά στην Θεσσαλία καθώς θα επικρατούν αραιές νεφώσεις, λίγο πιο αυξημένες στα ανατολικά και τις Σποράδες. Γρήγορα τα όποια νέφη θα διαλυθούν και θα υπάρχει παντού ηλιοφάνεια. Ωστόσο το μεσημέρι αναμένονται λίγες συννεφιές στην δυτική Θεσσαλία κοντά στην Πίνδο που δεν αποκλείεται να αφήσουν πρόσκαιρη μπόρα εκεί. Γενική βελτίωση του καιρού προς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 8 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ.

Δυτική Ελλάδα: Με λίγες αραιές νεφώσεις  θα ξεκινήσει η μέρα στην δυτική χώρα που γρήγορα θα διαλυθούν προς το μεσημέρι. Από αργά το μεσημέρι και πάλι όμως τοπικές συννεφιές θα αναπτυχθούν μόνο στα ορεινά της Πίνδου που δεν αποκλείεται να δώσουν τοπικούς όμβρους εκεί. Περιορισμός των όποιων φαινομένων και διάλυση της συννεφιάς προς τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 7 βαθμούς στα ορεινά έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και μόνο στα παράκτια τμήματα θα πνέει ένα ΒΔκος άνεμος στα 3-4 μποφόρ.

Ιόνια νησιά: Η Πρωτομαγιά θα κυλίσει εξαιρετικά στο Ιόνιο καθώς θα επικρατεί όλη την ημέρα πλήρης ηλιοφάνεια, εκτός από νωρίς το πρωί που θα υπάρχουν τοπικά νέφη άνευ σημασίας που γρήγορα θα διαλυθούν. Η θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι από ΒΔκες διευθύνσεις στα 4-5 και στα ανοιχτά έως 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα 4 μποφόρ από το μεσημέρι και έπειτα.

Κεντρική Στερεά Ελλάδα: Η μέρα θα ξεκινήσει κυρίως με ηλιοφάνεια αλλά και λίγες αραιές νεφώσεις στα ανατολικά τμήματα προς την Εύβοια. Σχετικά γρήγορα θα κυριαρήσει παντού η ηλιοφάνεια, και μόνο το μεσημέρι στα ορεινά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις άνευ σημασίας. Η μέρα θα φύγει με πολύ καλό καιρό παντού. Η θερμοκρασία από 6 έως 25 βαθμούς. Οι άνεμοι κυρίως βόρειοι στα 2-3 μποφόρ, και μόνο στα ανατολικά τμήματα και στην Εύβοια οι βοριάδες θα αγγίζουν τα 4-5 μποφόρ.

Δυτική Αττική: Ηλιοφάνεια.Λίγες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.
Βόρειοι 4-5 μποφόρ με εξασθένηση απο το απόγευμα σε ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις.
Σε μικρή πτώση θα αγγίξει τους 23-25 βαθμούς κελσίου στα πεδινά-παραθαλάσσια και τους 20-22 στα ορεινότερα τμήματα.


Υπόλοιπη Αττική: Η Πρωτομαγιά θα ξεκινήσει στην Αττική με νεφώσεις τοπικά αυξημένες νωρίς το πρωί. Ώρα με την ώρα οι νεφώσεις θα διαλύονται και έτσι το μεσημέρι θα επικρατεί παντού ηλιοφάνεια. Ο αίθριος καιρός θα διατηρηθεί μέχρι και τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς. Οι άνεμοι από βόρειες γενικά διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ.

Εύβοια(Μάνος Λεγάκης):

http://forecastweather.gr/index.php/site/article/ektimhsh-gia-eyboia-ews-kai-01-05-2017

Πελοπόννησος: Η μέρα της Πρωτομαγιάς θα ξεκινήσει και θα κυλίσει παντού με πολύ καλό καιρό αφού θα επικρατεί καθ'όλη την διάρκεια  της μέρας αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 6 βαθμούς στα ορεινά έως 27 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ και μόνο στα δυτικά παράλια θα πνέουν ΒΔκοι στα 3-4 μποφόρ.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: Η Πρωτομαγιά θα εορτασθεί στο ανατολικό Αιγαίο με σχετικά καλό καιρό. Από το πρωί θα επικρατούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο μετά το μεσημέρι τα διαστήματα ηλιοφάνειας δείχνουν να γίνονται ολοένα και μεγαλύτερα, με τις τοπικές νεφώσεις όμως να παραμένουν μέχρι και το βράδυ. Κανένα απόλύτως φαινόμενο δεν αναμένεται στο ανατολικό Αιγαίο καθ'όλη την διάρκεια της μέρας. Η θερμοκρασία από 12 έως 27 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΒΑκοι στην περιοχή Λήμνου-Λέσβου στα 5-6 μποφόρ και ΒΒΔκοι στην περιοχή Χίου-Σάμου στα 4-5 μποφόρ.

Κυκλάδες: Η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις τοπικά πιθανώς λίγο πιο αυξημένες. Ωστόσο ώρα με την ώρα οι νεφώσεις αυτές θα αρχίσουν να διαλύονται και έτσι από το μεσημέρι και έπειτα θα επικρατεί παντού αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι βόρειοι αρχικά στα 3-4 μποφόρ και από το μεσημέρι και μετα 5 και τοπικά οι ριπές έως 6 μποφόρ.

Κρήτη: Η Κρήτη θα γιορτάσει την Πρωτομαγιά με τοπική ''κακοκαιρία'' καθώς ήδη από τα ξημερώματα μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλώνονται σε όλο το νησί. Σταδιακά αυτές οι καταιγίδες θα ''περπατήσουν'' ανατολικότερα και το μεσημέρι θα επηρεάζουν μόνο την ανατολική Κρήτη με πιο τοπικά φαινόμενα όμως. Η δυτική Κρήτη ήδη από τις προμεσημβρινές ώρες θα έχει μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Από αργά το απόγευμα και μέχρι την αλλαγή της ημέρας τα φαινόμενα θα σταματήσουν παντού και θα επικρατήσει παντού αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία από 12 εως 21 βαθμούς. Οι άνεμοι ΔΒΔκοι στα 3-4 και τοπικά στα ΝΔκα τμήματα έως 5 μποφόρ.

Ρόδος-Δωδεκάνησα: Με αραιές νεφώσεις θα ξεκινήσει και θα κυλάει η μέρα την Πρωτομαγιά στα Δωδεκάνησα.
Απο το απόγευμα θα περιορίζονται στα θαλάσσια τμήματα και θα διαλύονται με εξαίρεση την πόλη της Ρόδου που οι νεφώσεις θα κρατηθούν έως το βράδυ και στην συνέχεια θα διαλυθούν
Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς 2-3 bf απο διάφορες διευθύνσεις έως το απόγευμα που θα στρέφονται σε Δυτικούς Βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση :
Βόρεια : απο 14.. έως 19°C
Νότια : απο 15.. έως 20°C
Υγρασία : 60% - 98%

Εκτιμήσεις: 
-Δυτική Αττική: Νίκος Διολέτης μέσω του dytikhattiki.blogspot.gr
-Δωδεκάνησα: Γιάννης Μανωλάς μέσω Κυκλώνα Ρόδου
-Υπόλοιπες περιοχές: Τάσος Κουρτζιάκης.Η ομάδα του forecast weather σας εύχεται καλό μήνα.