Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 07/09 και λίγα λόγια για τον καιρό των επομένων ημερών.

09-06-2017 19:35 / 2563 προβολές
Εκτίμηση καιρού Ελλάδος για την Πέμπτη 07/09 και λίγα λόγια για τον καιρό των επομένων ημερών.
-Καλός ο καιρός και την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου σε όλη την χώρα. 
-Ενδείξεις αλλαγής του καιρού αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο.

Eκτίμηση καιρού Ελλάδος: Η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε σχεδόν όλη την χώρα. Κάποιες τοπικές νεφώσεις στα ορεινότερα τμήματα δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. 
Τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν κάποιες νεφώσεις κυρίως μεγάλου ύψους στα βόρεια σύνορα μας και αργότερα κατά τόπους στην βορειοδυτική, κεντρική και βόρεια χώρα.
Τις βραδινές ώρες κάποιες νεφώσεις θα επιμείνουν στο βόρειο και δυτικό τμήμα της χώρας. Ανοικτά της Κέρκυρας μάλιστα, δεν αποκλείεται η δημιουργία καταιγίδων, ενώ με την αλλαγή ημέρας υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικής μπόρας στο νησί.

Περιοχές ισχυρότερων ανέμων
Νοτιοανατολικό Αιγαίο: Βορειοδυτικοί 4-6 μποφόρ τοπικά και 7(κυρίως σε Κάρπαθο και Ανατολική Κρήτη) με εξασθένηση από το μεσημέρι
Πίνδος: Ισχυρές ριπές δυτικών-νοτιοδυτικών ανέμων στα 6 μποφόρ στους ορεινότερους όγκους της Πίνδου το μεσημέρι-απόγευμα

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς ωστόσο θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς στα 2-4 μποφόρ.
Στον Θερμαϊκό και στην περιοχή των Σποράδων θα είναι νοτιοανατολικοί στα 2-4 και τοπικά και 5 μποφόρ, ενώ στο Θρακικό θα είναι νοτιοδυτικοί με παρόμοιες εντάσεις. 
Μεταβλητοί και ασθενείς οι άνεμοι στο Μυρτώο και τις Κυκλάδες.

Θερμοκρασία:
Θράκη: 15-32°C
Μακεδονία: 11-31°C
Ήπειρος: 14-29°C
Ιόνια νησιά: 17-28°C
Θεσσαλία: 14-33°C
Στερεά Ελλάδα: 15-32°C
Αττική: 18-30°C
Πελοπόννησος: 15-31°C
Νησιά Αιγαίου: 18-31°C
Κρήτη: 17-29°C
Ορεινά: 8-26°C

Οι επόμενες ημέρες: Την Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος στην βορειοδυτική Ελλάδα με περάσματα βροχοπτώσεων και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κέρκυρα. 
Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχετικά αίθριος. 
Το Σάββατο 09/09, αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Δυτική χώρα, με βροχές και καταιγίδες οι οποίες τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές. Το σύστημα ενδέχεται να επηρεάσει και τμήματα της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας στην συνέχεια.
Παράλληλα οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι στα 4-6 μποφόρ. 
Την Κυριακή, αν και μακριά προγνωστικά, φαίνεται μία βελτίωση του καιρού, ωστόσο στο βόρειο Ιόνιο ενδέχεται να παραμείνει άστατος.
Τέλος, με βάση τα τελευταία στοιχεία, από την Δευτέρα αναμένεται νέα κακοκαιρία, πιο οργανωμένη, κυρίως στα Δυτικά και Βόρεια τμήματα της χώρας.
Για όλα τα παραπάνω θα ενημερώνεστε καθημερινά μέσω της ιστοσελίδας μας, αλλά και από την ομάδα μας στο facebook.

Eπιμέλεια: Θοδωρής Κοντός