Εκτίμηση καιρού Ν.Κέρκυρας για το τριήμερο 15-17/05.

05-14-2017 18:19 / 1264 προβολές
Εκτίμηση καιρού Ν.Κέρκυρας για το τριήμερο 15-17/05.
Λίγα λόγια για τον καιρό στον Ν.Κέρκυρας το επόμενο τριήμερο που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον...

Αύριο Δευτέρα, θα επικρατήσει η ηλιοφάνεια σε όλο το νησί. Κάποια λίγα σύννεφα σε πολύ μεγάλο ύψος τις πρωινές και βραδινές ώρες δεν θα δώσουν κάποιο φαινόμενο. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. 
Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσουν τα 4-5 μποφόρ κυρίως στα Βορειοδυτικά. 

Την Τρίτη 16/05, αναμένεται αλλαγή στο καιρικό σκηνικό. Ήδη από νωρίς το πρωί θα συννεφιάσει σε σχεδόν όλο το νησί. Και σταδιακά από τις προμεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς μπόρες κατά τόπους. Το μεσημέρι ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες σε τμήματα της Βόρειας-Βορειοανατολικής Κέρκυρας και κάποιες βροχοπτώσεις κυρίως ασθενείς κυρίως στα Βόρεια. Με την δύση του ηλίου φαίνεται σταδιακή βελτίωση του καιρού. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και δεν θα ξεπεράσει πουθενά τους 24-25 βαθμούς.
Οι άνεμοι αρχικά θα είναι Νότιοι-Νοτιοανατολικοί στα 2-4 μποφόρ και από το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. 

Τέλος, για την Τετάρτη 17/05,  αν και είναι αρκετά νωρίς, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό ωστόσο γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς κατά τόπους καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα φαίνεται πως θα εκδηλωθούν στην Βορειοανατολική Κέρκυρα, όπου υπάρχει και μικρή πιθανότητα να έχουν έντονη ραγδαιότητα. Προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Η θερμοκρασία σε παρόμοια επίπεδα με την Τρίτη. 

Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός.