Αναλυτική πρόγνωση Ελλάδος ανα διαμέρισμα -χάρτης Μ.Παρασκευής 2017

04-14-2017 09:00 / 3754 προβολές
Αναλυτική πρόγνωση Ελλάδος ανα διαμέρισμα -χάρτης Μ.Παρασκευής 2017

Θα επιμείνει η αστάθεια στην Ηπειρωτική χώρα και την Μεγάλη Παρασκευή. Πιο αναλυτικά ανά γεωγραφικό διαμέρισμα.

Μακεδονία(Τάσος Κουρτζιάκης): H μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια παντού και πολύ καλό καιρό. Από τις προμεσημβρινές ώρες όμως νέφη κατακόρυφης ανάπτυξης θα αρχίσουν να αναπτύσσονται στα ορεινά όλης της Μακεδονίας που γρήγορα θα δώσουν τοπικές μπόρες εκεί. Τις μεσημβρινές ώρες οι μπόρες θα συνεχιστούν σε όλα τα ορεινά και μάλιστα δεν αποκλείεται να εκδήλωθεί πρόσκαιρη τοπική καταιγίδα. Τα φαινόμενα δεν φαίνεται να επηρεάζουν πεδινά τμήματα, που εκτός από παροδικές νεφώσεις θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Προς τις βραδινές ώρες οι όποιες μπόρες θα περιοριστούν και θα σταματήσουν οπότε και θα επικρατήσει αίθριος καιρός παντού μέχρι την αλλαγή της μέρας. Η θερμοκρασία από 4 βαθμούς νωρίς το πρωί στα ορεινότερα έως 26-27 βαθμούς αργά το μεσημέρι. Τοπικά στην κεντρική Μακεδονία και στην περιοχή των Γιαννιτσών δεν αποκλείονται και 29 βαθμοί. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-4 μποφόρ.

Θράκη: Η Μ. Παρασκευή θα ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό στην Θράκη και πολλή ηλιοφάνεια. Τις μεσηβρινές ώρες ωστόσο μπόρες και μεμονομένες καταιγίδες θα αναπτυχθούν στα ορεινά (κυρίως του νομού Ροδόπης/Ξάνθης και λιγότερο του νομού Έβρου). Οι όποιες μπόρες όπου και αν εκδηλωθούν θα περιοριστούν με την δύση του ήλιου καιθα σταματήσουν τελείως την νύχτα, με την αυξημένη συννεφιά να παραμένει έως και την αλλαγή της μέρας. Η θερμοκρασία από 6 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι μεταβλητοί στα 2-3 μποφόρ.

Θεσσαλία-Σποράδες(Βασίλης Πανάκογλου από meteolarissa): Προβλέπεται αίθριος καιρός και μονό το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Όθρη.
Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στα παράλια άλλα και το εσωτερικό.
Η θερμοκρασία υψηλή θα κυμανθεί σε
Λάρισα 11-27
Τρίκαλα 11-26
Καρδίτσα 11-27
Βόλος 13-24
Καλαμπάκα 13-25
Ελασσονα 12-24
Φάρσαλα 12-25
Αγια 11-24
Αγχίαλος 12-24

Ήπειρος(Θοδωρής Κοντός): Ηλιοφάνεια τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα των νομών Ιωαννίνων και Άρτας και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Μικρή πιθανότητα για εκδήλωση κάποιας τοπικής μεμονωμένης καταιγίδας. 
Με την δύση του ηλίου αναμένεται εξασθένηση των φαινομένων και θα ξαστερώσει σχεδόν παντού. 
Οι άνεμοι κυρίως δυτικοί-βορειοδυτικοί 2-3 τοπικά και 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια.
Η θερμοκρασία από 8 έως 22 βαθμούς στα πεδινά-ημιορεινά και από 4 έως 17 στην Πίνδο.

Ιόνια νησιά(Θοδωρής Κοντός): Αίθριος θα είναι ο καιρός στα Επτάνησα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και μόνο το μεσημέρι κατά τόπους θα υπάρχουν λίγα αραιά σύννεφα στον ουρανό. 
Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στα 2-3 και το μεσημέρι και στα 4 μποφόρ(δεν αποκλείεται και 5αρι στα Διαπόντια νησιά).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 22 τοπικά και 23 βαθμούς(δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω στην Βορειοανατολική Κέρκυρα).

Τοπική Ιωαννίνων(Έμη Ντινοπούλου)

Προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές με απογευματινές ώρες και ενδέχεται να εκδηλωθούν, κυρίως στα ορεινά, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις ασθενείς 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Στερεά(Θοδωρής Κοντός): Βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης αναμένονται στα Ανατολικά τμήματα από το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση προς την δύση του ηλίου. Στα υπόλοιπα σχετικά άιθριος καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί κυρίως Δυτικοί-Βορειοδυτικοί 2-3 στα παραθαλάσσια και 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 21-23 τοπικά και 24 στις περιοχές με ηλιοφάνεια και έως 18 στις περιοχές με αστάθεια.


Κεντρική Στερεά Ελλάδα(Δημήτρης Σεμερτζίδης): Αρχικά αίθριος καιρός. Σταδιακά τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους Νομούς Φωκίδας και Ευρυτανίας (κυρίως στο κεντρονότιο ημιορεινό και ορεινό κομμάτι) και θα σημειωθούν όμβροι που το απόγευμα κατά τόπους θα ενισχυθούν κυρίως σε Γκιώνα και Βαρδούσια και τις περιοχές περιμετρικά αυτών. Από τον Νομό Φθιώτιδας ασθενείς όμβροι θα σημειωθούν στο όρος Όθρυς. Τις βραδυνές ώρες τα νέφη θα διαλυθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4 μπόφορ. Στον Νομό Φθιώτιδας τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς στα 4 μπόφορ.
Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φθάσουν τους 26 βαθμούς στον Νομό Βοιωτίας, τους 26-27 βαθμούς στον Νομό Φθιώτιδας, τους 20 στον Νομό Φωκίδας και τους 21 στα δυτικά του Νομού Ευρυτανίας.

Δυτική Αττική(Νίκος Διολέτης): Βιντεοπρόγνωση στον παρακάτω σύνδεσμο: http://forecastweather.gr/index…/…/article/ditattikpasxa2017

Ανατολική Αττική(Γιώργος Κυπραίος):
Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει η ημέρα πλησιάζοντας όμως προς τις μεσημεριανές ώρες νεφώσεις θα αρχίσουν να αναπτύσσονται οι οποίες θα δώσουν κάποιους τοπικούς όμβρους κυρίως στην βορειοανατολική Αττική και κοντά από τους ορεινούς όγκους ενώ από τις απογευματινές ώρες και ύστερα ο καιρός θα βελτιωθεί
Άνεμοι στο πρώτο σκέλος της ημέρας ασθενείς βορείου ρεύματος έως και 3 μποφόρ από τις μεσημεριανές ώρες θα στραφούν σε νοτίου ρεύματος έως και 3 μποφόρ
Θερμοκρασία από 12 έως και 23.

Εύβοια(Μάνος Λεγάκης): 
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Μεγάλη Παρασκευή με αραιές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας όπου στους ορεινούς όγκους θα είναι πυκνότερες κυρίως τις μεσημεριανές ώρες και ίσως σημειωθούν τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας κυρίως στην περιοχή της Δίρφυς. Αργότερα οι νεφώσεις θα αραιώσουν και θα υπάρξουν εκ νέου διαστήματα ηλιοφάνειας.
Οι βόρειοι άνεμοι ασθενείς έως μέτριοι έως 5bf στο κάβο Ντόρο.
Η θερμοκρασία έως 24°C η μέγιστη.

Πελοπόννησος(Θοδωρής Κοντός): Σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά τμήματα και το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται μπόρες ασθενούς έως μέτριας έντασης στα ορεινά των νομών Αχαΐας, Αρκαδίας, Κορινθίας και πιθανώς και της Ηλείας, της Αργολίδας και στον Ταΰγετο. Πιθανως λίγο πριν την δύση του ηλίου τα φαινόμενα να μεταφερθούν κατά τόπους και στα πεδινά. Δεν αποκλείεται και κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ αναμένεται βελτίωση του καιρού και σταδιακά θα ξαστερώσει σχεδόν παντού. 
Άνεμοι ασθενείς 2-3 μποφόρ από διάφορες διευθύνσεις.
Στις περιοχές που θα έχει ηλιοφάνεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21-23 τοπικά και 24 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν αστάθειες δεν θα ξεπεράσει τους 17. 

Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου(Τάσος Κουρτζιάκης): 
Η Μ. Παρασκευή θα ξεκινήσει και θα κυλίσει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με πολύ καλό καιρό και πλήρη αιθρία. Και τις βραδινές ώρες ο πολύ καλός καιρός θα συνεχιστεί χωρίς κανένα σύννεφο. Η θερμοκρασία από 8 έως 23 βαθμούς. Οι άνεμοι ΒΒΔκοι στα 3-4 και τοπικά οι ριπές έως 5 μποφόρ.

Κυκλάδες(Δημήτρης Σεμερτζίδης): Αίθριος καιρός καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεοις στα 3 μπόφορ
Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται στους 20-21 βαθμούς.

Κρήτη(Θοδωρής Κοντός): Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες χωρίς αξιόλογη ένταση και διάρκεια. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια. 
Άνεμοι Δυτικοί-Βορειοδυτικοί ασθενείς στο εσωτερικό και στα 3-5 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα. 
Οι μέγιστες θερμοκρασίες από 18-23 βαθμούς. 

Δωδεκάνησα(Γιάννης Μανωλάς): Καιρός με αραιές νεφώσεις έως το μεσημέρι στην συνέχεια αίθριος.
Άνεμοι ΒΔ με την ένταση τους να φτάνει τα 5-6 bf σε όλα τα τμήματα.
Σε μικρή άνοδο οι θερμοκρασίες :
Βόρεια : απο 14.. έως 20°C
Νότια : απο 15.. έως 21°C
Υγρασία : 50% - 85%

Eπιμέλεια : Forecastweatherteam