Έντονα καιρικά φαινόμενα και πάλι / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 12/06/19

06-12-2019 02:00 / 974 προβολές
Έντονα καιρικά φαινόμενα και πάλι / Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για Τετάρτη 12/06/19

Από τον/την Σεμερτζίδη Δημήτριο


Πελοπόννησος: Ξαφνική επιδείνωση το μεσημέρι με την εκδήλωση γενικευμένων καταιγίδων με εξαίρεση τα δυτικά πεδινά τμήματα της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Τα φαινόμενα σε Λακωνία, Αργολίδα και Αρκαδία θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

Θεσσαλία: Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Ηπειρος: Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ανατολικά της τμήματα.

Μακεδονία: Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κατά προτεραιότητα στα ορεινά. Έντονα θα είναι κατά τόπους τα φαινόμενα σε κεντροανατολική Χαλκιδική και στα κεντροβόρεια του Νομού Θεσσαλονίκης.

Θράκη: To μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε Ξάνθη και κεντρική Ροδόπη θα είναι έντονα.

Στερεά Ελλάδα: Καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολό της, με εξαίρεση τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας. Τα φαινόμενα σε νότια Φθιώτιδα, Φωκίδα και δυτική Βοιωτία ενδέχεται να είναι ισχυρά. Όσον αφορά στην Αττική θα εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, που θα αποκτήσουν πιο έντονο χαρακτήρα γύρω από την Πεντέλη.

Ιόνιο Πέλαγος: Βελτιωμένος καιρός

Αιγαίο Πέλαγος: Τοπικές μπόρες στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα (κυρίως σε Χίο και Μυτιλήνη) και την ορεινή Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς

Στο Αιγαίο θα πνέουν μεταβλητοί γενικά ασθενείς έως 4 μποφόρ. Στα ανατολικά του τμήματα θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.