Επέλαση του χιονιά αύριο στην Θεσσαλονίκη με χιονοπτώσεις.Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης για αύριο 9/1/17.

01-08-2017 22:30 / 9907 προβολές
Επέλαση του χιονιά αύριο στην Θεσσαλονίκη με χιονοπτώσεις.Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης για αύριο 9/1/17.

Παραμένουν οι πολικές θερμοκρασίες στην πόλη της Θεσσαλονίκης και αύριο με εξαίρεση τις χιονοπτώσεις που θα σαρώσουν τον νομό από το απόγευμα.

Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 9/1/17:Με αυξημένη συννεφιά θα ξεκινήσει η ημέρα με τοπικά ανοίγματα κυρίως τις μεσημεριανές ώρες.Από το απόγευμα θα κλείσει ο καιρός και θα αρχίζει να χιονίζει πρώτα στα ορεινά και σε περιοχές άνω των 300μ. με αξιόλογη ένταση.Με το πέρας της ώρας θα πέφτουν τα υψόμετρα χιονόπτωσης και έτσι κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες θα χιονίζει με κατά τόπους ισχυρή χιονόπτωση και στο κέντρο της πόλης.Η χιονόπτωση θα διατηρηθεί έως και το πρωί της Τετάρτης με πιθανή παράταση των φαινομένων.Όσον αφορά την χιονόστρωση λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών ότι πέφτει θα μένει και στον δρόμο,έτσι θα το στρώσει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.Περισσότερα εκατοστά χιονιού στα γύρω προάστια και στα ημιορεινά/ορεινά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8oC έως -4oC στο κέντρο της πόλης.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 3-5 Μποφόρ.

Παρακάτω σας παραθέτουμε χάρτη χιονόστρωσης: 

Για πιο βέλτιστη ανάλυση πατήστε εδώ: https://s28.postimg.org/u18qp7zot/image.jpg
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα 9/1/17?
Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων που προκαλεί ο παγετός στους καυστήρες των σχολικών κτιρίων.

Επιμέλεια:Τάσος Μαριόλας