Επιδείνωση του καιρού από αργά τη νύχτα / Πρόγνωση Ελλάδας για Κυριακή 06/10/19

10-05-2019 18:00 / 2316 προβολές
Επιδείνωση του καιρού από αργά τη νύχτα / Πρόγνωση Ελλάδας για Κυριακή 06/10/19

Πρωινές ώρες: Αυξημένες νεφώσεις στο κεντρονότιο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο με την εκδήλωση πρόσκαιρων τοπικών βροχοπτώσεων. Επίσης, πρόσκαιρες μπόρες θα εκδηλωθούν στην Θράκη (ξημερώματα) και σε τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου, κυρίως σε βόρεια Χίο και Μυτιλήνη, που γρήγορα θα σταματήσουν.

Μεσημβρινές ώρες: Τοπικές μπόρες θα εκδηλώνονται σε βόρεια Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη,  στην δυτική Πελοπόννησο και το νότιο Ιόνιο. Πρόσκαιροι όμβροι πιθανώς  να εκδηλωθούν και περιμετρικά του Υμηττού και στα νοτιοδυτικά τμήματα στην Αττική. Στην υπόλοιπη Στερεά πρόσκαιρες ψεκάδες.

Βραδυνές ώρες:  Eπιδείνωση του καιρού αναμένεται βαδίζοντας προς τα μεσάνυχτα, οπότε και θα αρχίσουν να εκδηλώνονται όμβροι και τοπικές καταιγίδες περιμετρικά του Κορινθιακού, σε ανατολική Στερεά, στον Σαρωνικό, ανατολική Πελοπόννησο, Μυρτώο, Σποράδες και Θερμαϊκό. Θα αναλύσουμε αυτό το σενάριο σε αυριανό μας δελτίο.


Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Οσον αφορά στο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί στα νοτιότερα τμήματά του, φτάνοντας τα 6 μποφόρ στο Κρητικό και τα 4-5 στις Κυκλάδες. Στο υπόλοιπο Αιγαίο αναμένονται βορειοανατολικοί στα 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση μετά το μεσημέρι.


Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σεμερτζίδης Δημήτρης